2 Eylül Cuma günü Ali Topçuoğlu Cami’nde 15 Temmuz ve Terör Şehitleri Anma Programı yapılacağını açıklayan Ali Topçuoğlu programa bütün vatandaşların davetli olduğunu ifade ederek “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz asla unutulmamalı ve hafızalarda canlı tutulmalıdır. Milletçe kenetlendiğimizde bütün olayların üzerinden gelebiliriz” dedi.
15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit olanlar için Ali Topçuoğlu Cami’nde mevlit okunacak. 2 Eylül Cuma günü yatsı namazına müteakiben düzenlenen ‘‘15 Temmuz ve Terör Şehitlerimizi Anma’’ programı çerçevesinde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in bir konuşma yapacağı, mevlit ve hatmin Gaziantep Mevlevihanesi Tasavvuf Korosu tarafından okunacağı açıklandı. Programda mevlit duasını İlahiyatçı Yazar Mutasavvıf Mahmut Nedim Aksoy yapacak. 15 Temmuz ve Terör Şehitlerimizi Anma Programıyla ilgili bir değerlendirme yapan Ali Topçuoğlu “Ülkemize, milletimize, demokrasimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü eylemi ve terör girişimini lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi milletçe kenetlenerek demokrasimizi yıkmaya, ülkemizi parçalamaya çalışanlar karşında mücadele ettik. Topla, tankla, savaş uçaklarıyla vatandaşlarımızı şehit eden bu teröristlerin karşısında vatandaşlarımız adeta yumruklarıyla mücadele etti. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında demokrasimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Milletçe bu günü unutmamalı, 15 Temmuzu hatıralarımızda canlı tutmalıyız. Bundan sonra ülkemize ve milletimize yönelecek her türlü darbe girişimi ve terör faaliyetleri karşısında uyanık olmak, 15 Temmuz ruhu ile hareket etmek zorundayız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmazsın. 15 Temmuz şehitlerimiz için düzenlediğimiz anma törenine bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
‘‘15 Temmuz ve Terör Şehitlerimizi Anma’’ programı 2 Eylül Cuma günü yatsı namazına müteakiben Ali Topçuoğlu Cami’nde gerçekleştirilecek.