SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Cumhuriyeti teslim edecekleri gençleri başarılı ve vatan sevgisiyle dolu yetiştirmek için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti.
Prof. Dr. Sınav, tarihi boyunca bağımsız yaşamış bir milletin zaferle taçlandırdığı ve esaret altındaki milletlerin örnek aldığı büyük direnişin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 97’nci yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Tarihe altın harflerle kazınan bu önemli günün, Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesi gençlere verdiği değer ve onlara güveninin en büyük göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Sınav, gençlerin, Türkiye’nin geleceği ve Cumhuriyetin en büyük teminatı ve koruyucusu olduğuna vurgu yaptı.
SANKO Üniversitesi olarak büyük bir kararlılıkla, alanında dünyada söz sahibi olacak gençler yetiştirmek hedefinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Sınav, “Her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen, inanç ve azimle kurulan Cumhuriyetimizi teslim edeceğimiz, ileriyi gören, başarılı ve vatan sevgisiyle dolu gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu güzel vatanın bağımsızlığı için canları pahasına mücadele eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” diye konuştu.