Gaziantep Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İsmail Tümer, TBMM’nin 23 Nisan kutlamalarının terör nedeniyle iptal edilmesine üzüldüklerini belirtti.
Gaziantep ADD Başkanı İsmail Tümer, Dernek Sekreteri Sevilay Çete, Sayman Hüseyin Filiz ve dernek üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, terör nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin iptal edilmesine üzüldüklerini ifade etti. Tümer, dernek binasında yaptığı açıklamada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 96 yıl önce 23 Nisan 1920’de ilk meclisimizin açılış günüdür. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşının konulduğu gündür. Bu nedenledir ki başta Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu ülkeyi yönetenlerin ve bu ülkede yaşayan herkesin Mustafa Kemal Atatürk’ü anması, sevgiyle, saygıyla minnetle ve sevinçle 23 Nisan’ı kutlaması gereken bir gündür. Çünkü bu bir kutlamadan öte anılması gereken önemli bir gündür. Biz yaşadığımız ülke koşulları altında, Atatürkçü Düşünce Derneği Eğitim iş, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak ulusal bayramlarımızın yaşatılması ve tarihimizin çocuklarımıza en doğru şekli ile aktarılmasını çok çok önemsiyoruz. Terör nedeniyle TBMM’nin 23 nisan kutlamalarının iptal edilmesini üzüntüyle karşılamaktayız" dedi.
Tümer, dernek olarak, 23 Nisan Cumartesi günü kutlama etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, herkesi etkinliğe davet etti.