23. Ulusal Biyoloji Kongresi, 5-9 Eylül 2016 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.
Biyoteknoloji, Botanik, Ekoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Zooloji konularında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda akademisyen tarafından 92 bildiri sunulacak. Kongrede, panelistler tarafından gerçekleştirilecek oturumlarda Biyoinformatik, Doğa Koruma ve Biyokaçakçılık, Temel Bilimlerde Biyolojinin Yeri ve Biyologların Yaşadığı Sorunlar, Karbon Ayak İzi ve Küresel Isınma, Kanser ve Kök Hücre, Moleküler Taksonomi, Su Kalitesinin Belirlenmesinde Canlıların Kullanımı ‘Biyolojik İzleme’ ve Yeni Teknolojilerin Biyolojiye Katkıları konularında görüş bildirilecek.
Bilimsel ve sosyal açıdan doyurucu bir program olacağını belirten Kongre Başkanı Prof. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, biyoloji alanındaki değişimleri takip edebilmek için iki yılda bir yapılan kongrenin, ulusal ve uluslararası davetli konuşmacılar ile bilimsel konuların ele alınacağı akademik bir ortam oluşturmasını arzuladıklarını ifade etti.