Şehitkamil’de 34. Geleneksel Satranç Turnuvasına sporcu öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen. 750’nin üzerinde satranç severin yarışmacı olarak katıldığı satranç turnuvasında,bu yıl bir ilke daha imza atılarak, 25 Suriyeli öğrenci ter döktü. Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 34. Geleneksel Satranç Turnuvası ilklere sahne oldu. Türkiye Satranç Federasyonundan alınan özel izinle ilk kez 25 Suriyeli öğrenci turnuvaya katılabilme fırsatı elde etti. 750’nin üzerinde sporcunun büyük ilgi gösterdiği turnuvaya sporcu velilerinin de ilgisi oldukça yoğun oldu. Bayram coşkusunun katılımcılar tarafından üst düzeyde yaşandığı açılış seremonisinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ile Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, şampiyon adaylarını yalnız bırakmadı.
23 NİSAN SPOR ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA DEVAM EDECEK
34. Geleneksel Satranç Turnuvasının konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “23 Nisan Spor Etkinliklerine bu gün 34.kez düzenlediğimiz geleneksel satranç turnuvası ile start verdik. Etkinliklerimiz yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek yüzme ve basketbol şampiyonları ile devam edecek. Düzenlediğimiz tüm organizasyonlarla spora ve sporcuya olan desteğimizi sürdürüyoruz, çocuklarımıza ve gençlerimize profesyonel standartlarda centilmence yarışabilme imkanı sunuyoruz. Ben tüm sportif organizasyonlarda görev alacak, yarışacak sporcularımıza, hakemlerimize ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış seremonisinin ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, turnuvaya katılan Suriyeli Sporculara özel satranç takımı armağan etti.
BÜYÜK DESTEK VERİYOR
Açılış seremonisi esnasında turnuva kurallarıyla ilgili bilgi veren Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, Şehitkamil Belediyesinin Gaziantep’te düzenlenen tüm satranç faaliyetlerine büyük destekler verdiğini belirtti. İl Temsilcisi Yüksek açıklamasında, “Şehitkamil Belediyemiz, il genelinde branşımızla ilgili yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde en büyük destekçimiz. Ben bu nedenlerle federasyonum adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.