Çanakkale tarihi Gelibolu yarımadasında bulunan 4 şehitliğin projelendirilerek yapımı ve denetimi Gaziantep Şahibey Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.
Tarihi yarımadada bulunan Kılıçdere 1, Kılıçdere 2, Albayraksırtı ve Süngübayırı Şehitliklerinin düzenlemesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile yapılan protokolle Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Çanakkale Gelibolu Yarımadasında bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ebeabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan ve Şahinbey Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. 4 Şehitliğin projelendirilerek yapımını üstlenen Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür eden Gürkan, ecdadına binlerce kilometre öteden gelerek sahip çıkan Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Törende konuşan Gürkan, “Kara savaşlarının en yoğun geçtiği bölgede 4 tane şehitliğimiz var ihya etmek üzere bir iş birliği yapacağız. Şahinbey belediyesi bu anlamda ciddi olarak katkı sunacak Eceabat Belediyesi ile beraber bir iş birliği bir kardeş belediye protokolü imzaladılar bize düşen görev de burada bu iki kardeş belediyenin birlikteliğinin ortaya koymak istedikleri ürünün şekillenmesi ve ortaya çıkarılması” diye konuştu. Tarihi yarımadada bulunan 4 şehitliğin en kısa sürede yapımına başlanacağını belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey belediyesi olarak geçtiğimiz ay almış olduğumuz meclis kararı gereği bir önceki görüşmelerimizden de çıkardığımız burada 253 bin şehitimiz var ve bu şehitlerimizin yattığı şehitliklerin bir kısmı şu an ihya edilmiş ama bir kısmı alan başkanımızın da ifade ettiği gibi gerçek şehitlik olmasına rağmen henüz el atılmamış. Şehitlikler var. bunlardan tespit ettiğimiz Kılıçdere 1, Kılıçdere 2, Albayraksırtı ve Süngübayrağı şehitliği ile alakalı inşallah bir protokol yaparak alan başkanlığı ile de iş birliği içeresinde yine bu gün imzaladığımız Eceabat belediyesi ile protokol imzaladık. Onlarında inşallah desteğiyle buradaki bu 4 şehitliğimizin projelendirilmesi ve uygulamaya dökülerek buraların ihya edilmesine ziyarete açılması hususunda Şahinbey belediyemizle alan başkanlığı arasında bir protokol imzalayacağız ve bununda gereğini en kısa sürede yapacağız" diye konuştu.
"TIR PARKINI, DİNLENME PARKINA ÇEVİRECEK"
Bu iş birliğinin hayırlı olacağını söyleyen Tahmazoğlu, Eceabat’ta bulunan TIr parkını ise dinlenme parkına çevireceklerinin sözünü verdi. Tahmazoğlu, "Hem tarihi alan başkanlığımızda hem de Eceabat belediyemizle, Eceabat Belediye başkanımızla da görüştük, sahilde Çanakkale’den Eceabat’a çıktığımızda biliyorsunuz orada bir tır park alanı var bu alan gerçekten güzel bir alan. Başkanımız şunu ifade etti dünyanın hiçbir yerinde sahile bakan böyle tır garajı yoktur. O garajı kaldırıp güzel bir park yaparak hem Eceabat’ların, hem Çanakkalelilerin, hem de tüm Tükiye’den gelen vatandaşların kullanabileceği güzel bir parkı da buraya yapmak istiyoruz. İnşallah onun da çalışmasını yapacağız” Şeklinde konuştu.