Şahinbey Belediyesi ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ Projesi çerçevesinde 42 bin kişiyi ecdadıyla buluşturdu.
Şahinbey Belediyesi, “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 22 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale’ye götürerek gençlerin, vatan için nasıl mücadele edildiğini yerinde yaşayarak görmelerini sağlamıştı. Gelen talep üzerine projeyi devam ettirme kararı alan Şahinbey Belediyesi bu yıl içerisinde de toplamda 20 bin kişiyi daha Çanakkale’ye götürerek 42 bin kişiyi ecdadıyla buluşturdu.
Şahinbey Belediyesi, tarihinin değerini bilen öğrenciler yetiştirmek ve tarih bilincini gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı çalışma çerçevesinde, başarılı öğrencileri her gün uçak ile Gaziantep’ten Çanakkale’ye götürerek, verilen destansı mücadeleyi yerinde yaşattı. Daha önce 22 bin bin öğrenciyi Çanakkale’ye götüren Şahinbey Belediyesi projenin ikinci bölümünde 20 bin öğrenciyi daha şüheda topraklarına götürdü. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, uçakla gittikleri Çanakkale’de kendilerini bekleyen otobüslerle feribota binerek, Çanakkale destanının yazıldığı toprakları ziyaret etti. Şahinbey Belediyesi “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi çerçevesinde 2017 ve 2018 yıllarında da toplam 40 bin bin kişiyi daha Çanakkale’ye götürerek bu sayıyı 82 bine çıkarmayı hedefliyor
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Çanakkale ziyaretlerinde birçok öğrencinin ilkleri yaşadığını belirterek, “Çanakkale sizin, bizim ve ülkemiz için çok önemli bir mekan. Çanakkale’de ecdadımız 101 yıl önce bir destan yazdı. 7 düvele karşı imkansızlıklar içerisinde, imanlı göğüslerini siper ederek, gelecek nesilleri düşünerek vatanı düşmana teslim etmediler. Bu nedenle uyanık olup, biz de gelecek nesilleri düşünmek zorundayız. Ecdadımız nasıl 101 yıl önce Çanakkale’de 253 bin şehit vererek, bu vatanı nasıl koruduysa ve bizlere emanet ettiyse, bizlerde aynı şekilde bu vatana sahip çıkıp, bu vatanı gelecek nesillere daha güzel bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Bunun içinde daha çok çalışmamız gerekiyor. Şu anki eğitim imkanları eskiyle kıyaslandığında çok daha iyi, sadece biraz gayret etmemiz gerekiyor. Çanakkale’ye yapacağınız ziyaretler, hayatınız da bir dönüm noktası olabilir. Madem ecdadımız bu vatan için bu kadar şehit vermiş, bizlerde bu vatan için neler yapabiliriz, şeklinde düşünüp çok daha fazla çalışmalıyız. Çanakkale’ye gidip gelen her gencimiz de bu vatan için çok daha fazla çalışacaklarını söylüyor. Sizlerin Çanakkale’ye hızlı ve rahat gidip gelmesi için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimizi Çanakkale’ye uçakla götürüyoruz. 2018 yılına kadar da 82 bin kişiyi Çanakkale’ye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.