Adıyaman’da ilk, orta ve lise olmak üzere 155 bin öğrenci ders başı yaptı.
2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez Altınşehir İlk ve Ortaokulunda tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Şube Müdürleri, bazı kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Altınşehir İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldırım, “Okul çocuklara ve gençlere insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir. Her başarılı insanın arkasında mutlaka sağlam bir eğitim hayatı ve öğretmenler vardır” dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise “Geleceğin Türkiye'sini oluşturacak çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim seferberliği başlattık. İlimizde eğitim alanında başarının çıtasını yükseltmek amacıyla inşa ettiğimiz 16 okul, 318 derslik ve 1292 kişilik öğrenci pansiyonunu bu yıl hizmete sunuyoruz. Bu okul ve dersliklerin ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Törenin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri Altınşehir Ortaokulunun açılışını yaparak sınıfları gezdi. Öğrencilerle sohbet ederek kitap dağıttı.