Şahinbey Spor Salonu'nda 28 Aralık 2014 Pazar günü yapılacak AK Parti Gaziantep 5. Olağan İl Kongresi öncesi teşkilatları ziyaret ederek, Özkeçeci'yi tanıtan ve teşkilatlarla vedalaşan Uzer, kongreye ilçelerin tam kadro katılmasını istedi.

Uzer, partililere yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir sayfa ve yeni bir dönemin açılması için beraber mücadele etiklerini söyledi.

Bugün çok şeyi başarmanın huzuru içerisinde karşılarına çıktıklarını dile getiren Uzer, "Bundan dolayı da çok mutluyum" dedi.

Bugüne kadar hek ettiği şeyleri alamayan Yavuzeli için çok şey yaptıklarını anlatan Uzer, şöyle konuştu:

"Özellikle de son 5 yılda Yavuzeli'nin sıkıntılarını gidermek için pozitif bir ayrımcılığımız oldu. Farklı bazı desteklerimiz oldu. Yavuzeli bunu hak ediyordu. Yavuzeli'nin geri kalmışlığını biz telafi etmeye çalıştık. İnşallah bunda da başarılı olmuşuzdur. Yeni dönemde de Eyüp Kardeşimiz eksik olan hizmetleri alması için üstüne düşen görevleri bizden bayrağı alarak, devam ettirecektir. Biz üzerimize düşeni yaptık. Sizlerin bizde çok emeği var. 6 yıl içerisinde hatalarımız olmuştur. Ben hakkımı helal ediyorum. Siz de helal edin."

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu da Uzer'in ilçede yapılan son dönemdeki hizmetlerde büyük çaba ve gayretleri olduğunu söyledi.

Özkeçeci ise kendilerine zaman ayıran partililere teşekkür etti.

Ziyarete Yavuzeli İlçe Başkanı Mustafa Bağcı, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Servel Kaya ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Özdemir ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer katıldı. 

- Araban ziyareti

Uzer ve beraberindekiler daha sonra AK Parti Araban İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Uzer, buradaki konuşmasında, 12 yıllık siyasi hayatında hep hizmet yaptığını söyledi.

Hep haklının yanında olup hizmet vermeye çalıştığına işaret eden Uzer, şöyle devam etti:

"Ölüm yolu olarak bilinen yoldan geçip, bizden önceki hükümetler tarafından hiç hizmet verilmemiş Araban'a geldiğimizde cadde ve sokaklar kış mevsimlerinde çamur bataklığı, yaz mevsimlerinde de toz topraktan geçilmezdi. AK Parti Hükümeti olarak Gaziantep-Araban karayolunu duble yol yaptık. 2009 seçimlerinde de Araban Belediyesi'ni de alarak ilçeye önemli hizmetler verdik. AK Parti Hükümeti olarak verdiğimiz hizmetlerle ilçenin tüm sorunlarını çözdük. Siyasi hayatım boyunca haram yemedim, yedirmedim. 28 Aralık'ta yapılacak olağan kongremizde yeniden aday değilim. Bazı arkadaşlarımız milletvekili adayı olacağım üzerine görüş belirtiyorlar. Şuanda milletvekili adayı değilim ama bundan sonraki hayatımda ne olur şimdiden bilemem. Eğer, Allah yazmışsa olur."

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, 2009 yerel seçimlerinden bu yana Uzer ile birlikte ilçeye önemli hizmetler verdiklerini ifade etti.

İlçeye hizmet için her projede kendisine destek veren Uzer'e teşekkür eden Özdemir, "Uzer'e bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar diler, il başkanı adayı Eyüp Özkeçeci'ye de başarılar temenni ederim" diye konuştu.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ise Uzer, il başkanlığı ve milletvekilliği dönemlerinde ilçeye önemli hizmetler verdiğini dile getirdi.

Özkeçeci de kongrede il başkanlığına aday olduğunu belirterek, Arabanlı partililerden oy istedi.