Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlacımı akıllıca kullanıyorum" konulu resim yarışmasında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Gaziantep İl Sağlık Müdürü tarafından düzenlenen resim sergisine Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazi, Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel ,Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.
Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazi, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir sorun olan bilinçsiz ilaç kullanımı, genç nesiller tarafından yaşanmaması için gerekli desteğin sağlanması hayati önem taşıyor" dedi.
Antibiyotikler başta olmak üzere ilaçların hekim kontrolünde, hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak alınması gerektiğini belirten Yazi " Yaptığımız bu projede temel hedef, ilimizde sosyo ekonomik düzeyi düşük olan bölgelerde eğitim gören çocuklarımıza konunun önemini anlatmak, onları dinleyerek kendilerini önemsediğimizi hissettirmek, verilen hediyeler ile onları mutlu etmek ve konu hakkında düzenlenen ödüllü resim yarışması ile de motive etmek amaçlanmıştır. Tabii toplumsal hassasiyeti oluşturmak adına projenin basamakları oluşturulurken basınla süreçler paylaşılmış hem basın hem de okullardan görülen ilgi beklenenin üzerinde olmuştur’’ ifadelerini kullandı.
Çocukların ilaç kullanımı ile ilgili doğru bilgiler aşılamaya devam edeceklerini belirten Yazi, "Bizi çok şaşırtan, okullardan gelen resimlerin İl Sağlık Müdürlüğü’nde sergilenmesi ile hem çalışan arkadaşlarımız hem de kurumumuzu ziyaret eden vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi oldu. Resimler yorumlanarak konu hakkında sohbetler yapıldı. Açıkçası çocuklarımızı hedef aldığımız çalışmamızda erişkin yaş grubunda yer alan bir gruba da ulaşılmış ve belki de verilecek bir eğitimden daha faydalı daha kalıcı bir çalışma yapılmıştır. Akılcı ilaç, antibiyotik kullanımı ile ilgili pek çok çalışma yaptık, ama hiç birisinden bu kadar olumlu eleştiri almamıştık. Bu durum da bizi motive etti. Projeyi 2016-2017 eğitim döneminde bazı eklemelerde yaparak tekrar yapma kararı aldık. Ünlü bir düşünürün dediği gibi ‘Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise çocukları eğitin’ sözüne istinaden okul dönemi çocuklarımıza yönelik, akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitimlerimize devam ederek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, ilaç kullanımı ile ilgili doğru bilgiler aşılamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.