Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev tarafından hazırlanan Halfeti Nağmeleri Sergisi, Cenani Konağı Kültür Merkezinde açıldı.
Halfeti’nin çeşitli manzaralarının resmedildiği 37 yağlı boya eserinden oluşan serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Muhammed Aliyev’in Türkiye’de sadece öğrenci yetiştirmekle kalmayıp, Türkiye’nin tarihi mekanlarını anıtsal bir şekilde resmederek gelecek kuşaklara çok daha güzel, net mesajlar verdiğini belirtti. Prof. Dr. Bayraktar, “Ulu Önderin ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ vecizesi, sanat duygularının en kısa, en öz ifadesidir. Aliyev Hocam, resim sergisini 10 Kasım’a getirterek Ulu Önder’in anılmasında bir kez daha vurgu yapmış oldu. Bugüne özel olarak yapmış olması bizi ayrıca onurlandırdı. Çünkü, Mustafa Kemal’in hayallerinden biri de Türk dünyasının birlikteliğiydi. O nedenle Azerbaycan Türklüğünün Türkiye’ye böyle hizmeti, sanatına katkısı ayrıca bizleri onurlandırmaktadır. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Bir sanatçı olarak Türkiye hayranı olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aliyev ise, gençlik yıllarında bir Azeri Türkü olarak Türkiye’yi görmek, gezmek istediklerini ve Türkiye’yi hep yabancı ressamların eserlerinden izlediğini vurgulayarak, “Gaziantep’e geldiğim yıl Antep tarihi yerlerin sergisine başladım. Halfeti Nağmeleri sergisine de çok değer verdiğim, Halfetili bir ağabeyimin yardımıyla başladım. Halfeti bir tarihi yer, mekan, doku, yaşam alanı ve manzara olarak çok etkiledi. Buradan yola çıkarak, iki yıl emek vererek Halfeti Nağmeleri yağlı boya manzaralarını yaptım” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin kendisi için açık havada bir müze olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Aliyev, “Her yeri ayrı bir tarih, ayrı sanat. Bunu yapmaktan keyif alıyorum. Allah güç, ömür erirse inşallah bunu yapmaya da devam edeceğim” diye konuştu.
GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan’ın yanı sıra, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı Muhammed Aliyev’in Halfeti Nağmeleri Sergisi, 10 Kasım- 25 Kasım 2016 tarihlerinde GAÜN Cenani Konağı Kültür Merkezinde gezilebilecek.