Almanya Ankara Büyük elçisi Martin Erdmann Gaziantep Üniversitesini ziyaret ederek, Suriyeliler konusunda Gaziantep Üniversitesinin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurguladı.
Almanya Başbakanı Angela Dorothea Merkel’in 23 Nisan’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gaziantep’e yapacağı gezi öncesi Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Gaziantep Üniversitesini ziyaret etti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, aralarında Almanya Ankara Büyükelçiliğinin Suriye’den Sorumlu 1. Müsteşarı Hermann Nıcolaı’nın de bulunduğu Alman heyetine bilgiler verdi. Rektör Coşkun Erdmann’a Gaziantep Üniversitesinin aralarında Avrupa ülkelerin de bulunduğu dünyanın 97 ülkesinden 2 bin 700 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan uluslararası bir üniversite olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı Merkel’in Gaziantep’e yapacağı gezinin ana konusu olan Suriyeliler hakkında gerek Gaziantep, gerekse Gaziantep Üniversitesinin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesinin YÖK tarafından Suriyeli üniversite öğrencilerinin eğitimi konusunda bölgenin koordinatör üniversitesi olarak görevlendirildiğini de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Coşkun, "Üniversitemizin Türkçe Öğretim Merkezi aracılığıyla yaklaşık 7 bin okul çağındaki Suriyeli gence Türkçe öğrettik. Bunlardan, şartları taşıyanlar üniversitemize kaydını yaptırdı. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Arapça eğitim veren 26 programın açılmasını kararlaştırdık ve bunlardan 8’ine bu yıl 219 öğrenci eğitime başladı. Önümüzdeki yıl bu rakam bin 308’i bulacak” dedi.
Ziyaret sırasında GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun Almanya Ankara Büyük elçisi Martin Erdmann ve diğer konuklara GAÜN logosu işlemeli sedef sandık ve kutnu el işi hediye etti.