Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 19. yıl dönümünde Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla anıldı.
Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program Türkeş anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anma programının açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı M. Fuat Yozbatıran “Bugün buraya, ömrünün 80 yılını, yani ömrünün hepsini Türk Milliyetçiliği ve Türk İslam davasına adamış partimizin kurucu genel başkanı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i anmak ve hayırla yâd etmek için gelmiş bulunuyoruz.Bu manevi atmosfer altında ruhuna Fatihalarımızı göndermek için buluştuk.Merhum Türkeş Bey’i, aramızdan ayrılışının 19’uncu yılında özlemle ve hürmetle hatırlamak için gönüllerimizi, sevdalarımızı ve bağlılıklarımızı burada yeniden birleştirdik.Bizler, onun evlatları, kendisini görmeyenlerimiz, onun döneminde mücadele vermeyenlerimiz bile onun fikirlerini, mücadele azmini duyarak, okuyarak onu bir baba gibi, bir ata gibi bağrımıza bastık. Onu, “Ufuklardan Doğan Güneş” olarak gördük “Başbuğ Alparslan Türkeş” diye göğsümüzü gere gere tüm cihana seslendik” dedi.
“FİKİRLERİ IŞIĞIMIZ OLDU”
Türkeş’in fikirlerinin hala birer ışık olduğunu söyleyen Yozbatıran, “Vatan topraklarına emanet edilişinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen, artan bir sevgi ve özlemle hem dava arkadaşlarımın hem de aziz milletimizin sahiplenmesi düşüncelerinin haklı, tavsiyelerinin samimi ve sözlerinin isabetli olmasından kaynaklanmaktadır.Nitekim milli kimlik ve milli birlik konusundaki tacizlerin bugünkü gibi tırmanmadığı ve alenen yıkılmaya çalışılmadığı dönemlerde bile; O, içinde bulunduğumuz vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda daha o yıllarda ülkemizi uyarmıştır. Bu itibarla mücadeleci kişiliği, yılmayan ve vazgeçmeyen mizacı, kötümserliğe set çeken karakteri kendisini ülkücülerin başbuğu yapmıştır. Bunlardan dolayı kendisini saygı ve hasretle anıyoruz, tavsiyelerini daha da yukarılara çıkarmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.Fikirler olgunlaştıkça, toplum ve millet varlığıyla bütünleştikçe yenileşecek, yenileştikçe de hakikatin bereketli alanına tam olarak tutunacaktır. Başbuğumuzun fikirleri de bizler için birer ışık olarak yolumuzu yönümüzü aydınlatmaktadır.Zamanı gelmiş bir fikrin, olgunlaşmış bir düşüncenin; içinden çıktığı millet varlığına rehberlik etmesi, yol gösterici bir niteliğe bürünmesi doğal olduğu kadar da kaçınılmazdır. Türk milliyetçiliği böyle bir yolu ve aşamaları izlemiş, ülkücü hareketin hayat ve dünya görüşü bu bağlamda vücut bulmuştur” şeklinde konuştu.
“TÜRKEŞ HALA BİZİM KILAVUZUMUZ”
Türkeş’in hala kılavuzları olduğunu söyleyen Yozbatıran, “Onun liderliğinde ülkücüler, Ötüken’den Ankara’ya, Çin Seddi’nden Adriyatik kıyılarına heveslerini, arzularını ve önerilerini tebliğ etmiş, daha iyi bir yaşam, daha huzurlu ve kudretli bir millet gerçeği için var gücüyle uğraşmışlardır. Bu kapsamda vatan, bayrak ve millet kalplerde ve zihinlerde yüceleşmiştir. Türklüğün var olduğu, İslam’ın yaşandığı ve kutlu ecdadımızın izlerinin bulunduğu her yer bizim aklımızda ve yüreğimizde ayrıcalıklı bir yer ve konuma sahip olmuştur.
Bu itibarla merhum Türkeş Bey’in yeni kuşaklar tarafından bütün yönleriyle bilinmesi, tanınması ve hatıralarının yaşatılması bizim için yeri doldurulamayacak bir önemdedir ve bu görevde burada bulunan her dava arkadaşımın omuzlarındadır.Merhum Başbuğumuzun açtığı yolda ve belirlediği istikamette, onun sergilemiş olduğu seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset, bugün de bizim kılavuzumuz olmaya devam edecektir. Bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket var oldukça ve bir oldukça, Türk milleti hep güçlü olacak, sıkıntıya düşse bile umutsuzluğa ve kedere kapılmayacaktır” Bu duygularla, kabri önünde ve manevi huzurunda toplandığımız merhum Başbuğumuz ve bugün hayatta olmayan bütün dava arkadaşlarımıza, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyorum. Ruhları şad, kabirleri nur, mekanları cennet olsun” diye konuştu.