Aslan, aldığı 6 aylık eğitimin ardından Fevziçakmak Mahallesi'ndeki 140 metrekarelik ambarda yetiştirdiği istiridye mantarından ilk hasadı aldı.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem geçimini sağlamak hem de sağlıklı bir ürün olduğu için mantar yetiştirmeye karar verdiğini söyledi.

Aldığı iznin ardından ilçede ilk kez kendisinin bu işe yöneldiğini belirten Aslan, ilk hasadı almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Birçok yemekte etin yerine kullanılabilen mantarın ekonomik olduğunu vurgulayan Aslan, "Gaziantep'in yöresel yemekleri arasında yer alan lahmacunu mantar kullanarak yaptık. Bunda da başarılı olduk. Herkese tavsiye ederim. Büyük marketlerde 20 lira civarında satılan mantarı ben 12 liraya satışa sundum ancak pazarlama konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bu konuda destek bekliyorum" dedi.

Mantar yetiştiriciliği konusunda yeni girişimcilere destek olabileceğine işaret eden Aslan, şunları kaydetti.

"Tohumunu yurt dışından temin ettim mantarı, ambarın tavanına monte ettiğim askılardaki poşetlerde yetiştiriyorum. Pazarlama, hava şartları gibi durumu göz önüne alarak ilk etapta yarı kapasite ile işe başladım. Bu yıl 2 ton civarında ürün bekliyorum."

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse de Aslan'ı yaptığı çalışma nedeniyle kutlayarak, böyle yetiştiricilere gereken eğitim ve desteği vereceklerini ifade etti.