Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor darbe girişimini kınayarak, ‘‘Nereden ve kimden gelirse gelsin, demokrasi ve cumhuriyete yapılacak en ufak saldırıyı, Anadolu basını, dün olduğu gibi bugünde göğüslemeye devam edecektir’’ dedi.
Halil Zor, darbe girişimi sonrasında yaptığı açıklamada, ‘‘21.yüzyılda ortaçağ düşüncesiyle, cumhuriyet ve demokrasimize uzanan eller bir kez daha kırıldı.
Kahraman Türk silahlı kuvvetleri içine çöreklenmiş bir avuç gafilin , onların iç ve dış destekçilerinin demokrasimizi ortadan kaldırma girişimi, milli iradenin, güvenlik güçlerimizin, TSK’nın sağduyulu komutanlarının, halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın destek ve çabası ile hüsranla sonuçlandırılmıştır. Adalet önünde hesap verecek olan bu zavallılar elbette hak ettikleri cezalara çarptırılacaktır. Bunlar ulusal kurtuluş savaşımızdaki, nene hatunları, Şahinbeyleri, sütçü imamları, çocuğunu beşikte bırakarak cepheye silah ve mühimmat taşıyan kahraman Türk kadının ülkesine nasıl sahip çıktıklarını bilmeyen zavallılardır. İstiklal savasında Sivas’ta irade-i milliye ile başlayan, tren vagonlarında basılarak bağımsızlık mücadelesine katkı sağlayan Anadolu basını, bugün de tek yürektir.
Dağıtıcısından, baskıcısına, muhabirinden, yazı işlerine, yayın sahibine kadar Anadolu basını dün olduğu gibi bugün de, devletçi değil, devletten yana olan tutumunu sürdürme kararlığındadır. Halk iradesinin en büyük güç olduğu görüşünden asla vazgeçmeyecektir.
Devlet kadrolarına çöreklenmiş bu çeteler, yerel basının temsilcilerinden olan Anadolu Basın Birliği Derneğimize de ağır bedeller ödettirmişlerdir.
Bütün bu yapılanları sessizce izleyen yerel basını korkuttuklarını zanneden bu zavallılar, bizlerin Hasan Tahsin’i örnek aldığımızın da farkında değiller.
Nereden ve kimden gelirse gelsin, demokrasi ve cumhuriyete yapılacak en ufak saldırıyı, Anadolu basını, dün olduğu gibi bugünde göğüslemeye devam edecektir.
Dileğimiz odur ki; devletin çeşitli kademelerine sızmış adı ne olursa olsun, hain çetelerin kurumdan temizlenmesidir.
Unutulmasın ki, basın milletin ortak sesidir’’ ifadelerini kullandı.