Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, 35 kilometrelik Araban-Fıstıklıdağ grup yolunda 2. etap genişletme ve yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt çalışmalarına başlandı.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir,’’35 kilometrelik Araban-Fıstıklıdağ grup yolunda genişletme ve yenileme çalışması başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Aşağı Yufkalı kırsal mahallemiz ile Akbudak kırsal mahallemiz arasındaki 20 kilometrelik 2. etap genişletme ve dolgusunun tamamlanmasının ardından hiç bekletmeden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt ihalesi yapılarak ihaleyi alan firma tarafından başlatılan minder asfalt (sıcak asfalt) çalışmalarını hafta içi, hafta sonu demeden sürdürmesi neticesinde yol çalışması tamamlanarak Arabanlı ve bölgedeki tüm sürücü ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. 35 kilometrelik Araban-Fıstıklıdağ grup yolumuzdaki trafik yoğunluğunu ve bozukluğunu yerinde görerek genişletme ve yenileme çalışması başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Araban Belediye Başkanı olarak ve tüm Araban ile bölge halkı adına teşekkür ederim’’dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Araban-Fıstıklıdağ grup yolunun asfaltlama ihalesini alan Medgün AŞ. Firma yetkilisi Muhammed Gür, ’’35 kilometrelik Araban-Fıstıklıdağ grup yolundaki Aşağı Yufkalı kırsal mahallesi ile Akbudak kırsal mahallesi arasındaki 20 kilometrelik 2. etap yol genişletme çalışmalarının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından tamamlanması üzerine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin açtığı asfalt ihalesi firmamız tarafından alınarak 20 kilometrelik Araban-Akbudak arasındaki yol çalışmalarında minder asfalt çalışmalarımızı başlatıldı. 25-30 gün içerisinde Araban-Fıstıklıdağ grup yolunun Araban-Akbudak arasındaki 20 kilometrelik kısmında minder asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız’ diye konuştu.