Araban ilçesinde vatandaşlar, darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü.
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı basın yayın organlarında halka ’‘sokağa inin’’ çağrısı üzerine Araban ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki kadın, erkek, yaşlı ve genç yaklaşık 7 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla bulabildikleri araçlarla ve yaya olarak ilçe merkezindeki Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve AK Parti İlçe Başkanlığı önüne geldi.
Recep Tayyip Erdoğan Parkı önündeki AK Parti Araban İlçe Başkanlığında bulunan İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve ilçe teşkilatı üyeleri, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve belediye meclis üyeleri ile yaklaşık 7 bin kişilik kişi darbe girişimine karşı bir araya geldi. Arabanlı vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir,’’Bu vatan kolay kurulmadı ki kolaylıkla teslim olsun. Bu millet darbeleri gördü, darbelerin ne demek olduğunu biliyor. Bu millet 3-5 paralelci çapulcuya bu ülkeyi teslim etmez’’dedi.
Darbe karşıtı Arabanlı vatandaşlar, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki camilerde arka arkaya okunan ezan ve ayetleri dinleyerek devletin, milletin birlik ve beraberliği için dualar ettiler.