Araban Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde tespit edilen 250 öğrenciye ders çalışma masası ve koltuk hediye edildi.
Araban İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde ikamet eden 250 yardıma muhtaç ailenin çocuklarına daha rahat ortamda ders çalışmalarını sağlamak amacıyla çalışma masası ve koltuk hediye edildi.
Yetim kardeşler ile bir süre sohbet eden Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, ’’Araban Kaymakamlığı olarak amacımız, ilçede ikamet eden yoksul aile çocuklarının eğitim-öğretim dönemi boyunca verimli ders çalışabilmeleri adına gerek ilçeye bağlı kırsal mahallelerde gerek ilçe merkezinde herhangi bir yer bulunmadığı için onlara bizzat kendi evlerinde uygun materyal ve malzemelerle verimli ders çalışabilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Okul içinde ve dışında uyumlu ve çalışkan bir tutum sergilemeleri hedeflenmektedir. Araban ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaşayan ve ekonomik durumu yeterli seviyede olmayan ailelerimizin çocuklarına yönelik olan bu çalışmamız, çocukların eğitim hayatlarına yeni seviye katmayı amaçlamaktadır’’ diye konuştu.