Araban ilçesindeki Ramazan Bayramı kutlamalarına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı.
Araban Kaymakamlığı, Araban Belediyesi ve Araban İlçe Müftülüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde düzenlenen ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da katıldığı Ramazan Bayramı kutlama programına ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçe halkının bayramlaşma programına gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir,’’Manevi iklimin, toplumsal dayanışmanın ve zorda kalanları hatırlamanın eşsiz fırsatlarını sunan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak mübarek Ramazan bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bayramlar, ihtilafların çözüme kavuşması, dargınlıkların unutulması, küsler arasındaki mesafelerin kalkması gereken özel zamanlardır’’ şeklinde konuştu.
Araban İlçe Müftü Vekili Mehmet Çalışkan da yaptığı kısa konuşmada, bayramların önem ve anlamını anlatarak bayramların bayram olarak kutlanmasını isteyerek ilçe halkının Ramazan Bayramını kutladı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da yaptığı konuşmada terör örgütlerinin kanlı eylemlerini kınayarak, ’’Örgütlerinin kalleşçe gerçekleştirdiği kanlı baskınlar ve canlı bomba eylemleriyle ülkeyi bölmeyi başaramayacaklar. Tam tersine ülke halkının birbirine daha da kenetlendi. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye kendi milli savunma silahlarını üreten güçlü bir ülkedir. Türkiye kendi ürettiği savunma silahlarını artık katıldığı silah fuarlarında dünya ülkelerinin ordularına satan güçlü bir ülkedir. Terör örgütleri, mübarek günde kutsal topraklara bile alçakça saldırılar yapmaya başladı. Bunların dini imanı yoktur. Birde kalkıp Türkiye’deki Kürt halkının haklarını savunduklarını söylüyorlar’’ diye konuştu.
Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz, Araban İlçe Müftü Vekili Mehmet Çalışkan, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Cumhuriyet Halk Partisi Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu ile belediye meclis üyeleri, iş adamı Cuma Reyhan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.