Edinilen bilgiye göre olay, Merveşehir Mahallesi Hafız Tevfik Caddesi üzerinde meydana geldi. Mustafa Köse yönetimindeki 63 PV 718 plakalı araç, hareket halindeyken birden alev aldı.

Çocuklarını hemen dışarı çıkaran Mustafa Köse, alevlere müdahale etmek istedi. Çevredeki vatandaşlar da yardıma koşarken, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, diğer araçlara sıçramadan söndürdü. Ancak yapılan müdahaleye rağmen, hurda yüklü araç kullanılamaz hale geldi.

Ekmek teknesi yanan Mustafa Köse ise, olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Polisler tarafından teselli edilmeye çalışılan şahıs ve çocukları uzun süre gözyaşı döktü. Ekmek teknesini kaybettiğini söyleyen Köse gözyaşları içinde, "Hareket halindeyken birden araç alev aldı. Çocuklarımı araçtan çıkardım ama yangını söndüremedim. Tek sahip olduğum şey aracımdı. O da şimdi yandı ve kullanılamaz halde" dedi.

Çevredeki vatandaşlar ise, olayın aniden geliştiğini belirterek, "Çocukları çıkardılar ve yangını söndürmeye çalıştık. İtfaiye ekipleri geldi ama araç kullanılamaz hale geldi. Kendisi ve çocukları ağlıyor keşke yardım edebilseydik" diye konuştu.