Antrenmanlarını aynı sahada sürdüren ve Güney Kore'de düzenlenen Görme Engelliler Dünya Oyunları'nda çeşitli kategorilerde madalya alan atlet çiftin ortak hedefi, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Türk bayrağını göndere çektirmek. 

Hayatını kendisi gibi görme engelli atlet Kaçar ile birleştiren 25 yaşındaki Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizmle lise yıllarında görme engelliler kulübü aracılığıyla tanıştığını söyledi. 

Amatörce sürdürdüğü atletizm yaşamını nişanlısı Kaçar ve antrenörü Selahattin Koç ile tanışmasıyla profesyonel olarak sürdürdüğüne işaret eden Keleş, "Hocam hem beni hem de Hüseyin'i çalıştırdı" dedi. 

Kendisi gibi görme engelli atletlerle çalışmanın zorluğuna dikkati çeken Keleş, şöyle devam etti:

"Antrenörlerin bizimle bire bir çalışması, birlikte koşması lazım. Antrenörümüz hem benimle hem Hüseyin ile koşuyordu. Onunla ilgilensin diye ben çalışmalara biraz ara verdim. Daha sonra birlikte çalışabileceğim bir kılavuz atlet buldum. Kılavuzum Aydın Emre Kaplan ile Selahattin hocamın gözetmenliğinde çalıştım. Seul'de 1500 metrede ikinci oldum ancak 800 metrede kılavuzumun kulvar hatası nedeniyle ikinci olacakken elendim. Hedefim tabii ki olimpiyatlara katılarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Bunu da eşimle birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Benim bazı endişelerim olsa da Hüseyin hep bana destek oldu, cesaret verdi. Bundan sonra da yanımda olacağını biliyorum."

 

 - "Küçücük bir destek ve ilgi bizim karanlık dünyamızı aydınlatıyor"

 

Şampiyon atlet 27 yaşındaki Kaçar da Malatya'da görme engelliler okulu olmadığı için 7 yaşında Gaziantep'e taşındıklarını kaydetti.

Spora ilkokul yıllarında golbol oynayarak başladığını belirten Kaçar, koşmayı küçük yaşlardan beri sevdiğini dile getirdi. Lise yıllarında atletizme başladığını ifade eden Kaçar, kendi kendine bir şeyler yapmaya çalıştığını anlattı.

Zaman geçtikçe arkadaşlar edindiğini ve 2012 yılında profesyonel olarak turnuvalara katılmaya başladığını aktaran Kaçar, "Özel turnuvalarda çeşitli başarılar elde ettim. 2013'te Dünya Şampiyonası'nda 3. oldum. İlk yılımda önemli bir başarı elde edince cesaretim arttı" diye konuştu.

Geçen yıl Avrupa ikinciliği, son olarak bu ay Güney Kore'de 78 ülkenin katılımıyla düzenlenen Görme Engelliler Dünya Oyunları'nda kılavuzu ve antrenörü Muhammet Uğur Çakır ile 800 ve 1500 metrelerde 2 gümüş ve 5000 metrede altın madalya kazandığını vurgulayan Kaçar, bunların yanı sıra çok sayıda özel turnuvada da derecelerinin olduğunu bildirdi.

Kaçar, bu yıl 21-31 Ekim'deki Dünya Şampiyonası'na kılavuzu ve antrenörü Çakır ile hazırlandığının altını çizerek, "Burada da başarı elde edip adımı olimpiyatlara yazdırmak istiyorum. Gücüm ve vücudum izin verdiği sürece koşmaya devam etmeyi arzuluyorum. Görme engelli atletler uluslararası şampiyonalarda önemli başarılar elde ediyor ancak yeterli destek ve ilgiyi göremiyoruz. Sporu severek yapıyoruz ama başarılarımızın görmezden gelinmesi de bizleri üzüyor. Küçücük bir destek ve ilgi bizim karanlık dünyamızı aydınlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Hem pistlerde hem de evde kader ortaklığı yapacağız"

 

Eşi Pınar ile ortaokul yıllarında tanıştıklarını ancak arkadaşlıklarının üniversiteye hazırlık kursuna giderken başladığını belirten Kaçar, yaklaşık 7 yıllık birlikteliklerini evlilikle taçlandırdıklarını söyledi.

Antrenman, kamp ve yarışmalardan zaman bulamadıkları için 2,5 yıl nişanlı kaldıklarını belirten Kaçar, 25 Mayıs'ta nikahlarının kıyıldığını, 13 Haziranda da düğün yapacaklarını ifade etti.

Düğün sonrası hemen kampa gireceklerini anlatan Kaçar, "Artık hem pistlerde hem de evde kader ortaklığı yapacağız. Pınar'ın en büyük destekçisi ben olacağım. Onun 'evlilik, iş ve sporu birlikte yürütebilir miyim?' diye bazı endişeleri var ama ben arkasındayım. Birlikte spora devam edeceğiz. Ortak hedefimiz olimpiyatlarda dereceye girmek" şeklinde konuştu.