Ulutaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sıcak havaya karşı tedbir alması gerektiğini belirtti. Aşırı sıcakların beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına neden olduğuna dikkati çeken Ulutaşdemir, "Vücut mekanizmasında meydana gelen bozulmalar ciddi rahatsızlık olarak tanımlanan güneş çarpmasına neden oluyor. Aşırı sıcaklıklar başta güneş çarpması olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor" ifadelerini kullandı. ”¨”¨

Güneş çarpmasının acil müdahale yapılmaması durumunda çok ciddi sağlık sorunlarında yol açtığına işaret eden Ulutaşdemir, şöyle devam etti:

"Güneş çarpması vakalarına hemen müdahale edilmezse buna maruz kalan bireyleri ölüme dahi götürebilir. Onun dışında güneş çarpması yüksek ateş, davranış, anlama ve algılama bozuklukları, kalp atışlarındaki düzensizlik, şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma gibi sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle özellikle vücudun baş kısmını güneş ışığından olabildiğince korumak son derece önemli."

Güneş çarpmasının özellikle yaşlılar ve çocuklar için daha tehlikeli olduğunu vurgulayan Ulutaşdemir, bunların sıcağa daha çok dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Ulutaşdemir, zorunlu olmadıkça 11.00 ila 15.00 arasında dışarıya çıkmamasını önerdi.