Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde tarafından düzenlenen ortak törenle ebediyete intikalinin 78. yılında anıldı.
Anma töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, törende yaptığı konuşmada, “Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediye intikalinin 78. yılında onu yad etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu sebeple Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve hangi temel ilkelere dayandığını sürekli hatırda tutmamız gerek. Bu çerçevede, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, öngörülerini ve tespitlerini de iyi bilmemiz büyük önem taşımaktadır’’ Şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Dağlı, milli bağımsızlık ve milli hâkimiyet fikrinin Cumhuriyetin temel ilkesi olmasının altında, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının verdiği kahramanlık mücadelesinin, bu mücadele ile pişen ve olgunlaşan yüksek milli şuurun bulunduğuna dikkati çekti.
Atatürk’ün, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan bir millet anlayışlarına itibar etmediğine vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, “Atamız için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu gücü ve inancı miras bırakan büyük önder Atatürk’e, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Ayşenur Polat “Atatürk’ü Anmak” konulu konuşmasının ardından, Hemşirelik Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Eren Memişay “Ümit Yaşar Oğuzcan”ın, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiirini seslendirdi.
“Atatürk ve 10 Kasım” konulu kısa filmin izlenmesiyle sona eren törene SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden çok sayıda akademisyen, doktor, yönetici ve öğrenci katıldı.