Atatürk Mahallesi'nde oturan, Yörük olduğu ve Aydın'da bir çadırda dünyaya geldiği belirtilen 9 çocuk, 46 torun ve 60 torun çocuğu sahibi Ayşe nine, çocuklarının yaptığı sürprizle, 111 yaşında doğum günü pastasını kesti.

Nüfus cüzdanında 01 Temmuz doğumlu olarak görünen Uzkar, kesin doğum tarihinin bilinmemesi nedeniyle ailesinin temsili olarak düzenlediği doğum gününde, pastasının üzerindeki mumları üfledi. Çocukları ve torunları daha doğum günü kutlamasında Ayşe ninenin elini öpüp, kendisine uzun ve sağlıklı bir yaşam diledi.

Ayşe Uzkar'ın oğlu Mustafa Uzkar, annesinin sağlığının yerinde olduğunu ve ciddi bir rahatsızlığının bulunmadığını, işlerini çoğunlukla kendisinin yaptığını söyledi.

Annesinin uzun yaşamasının sırrını süt, yoğurt, bal, tereyağı tüketmesi ve temiz havaya bağlayan Uzkar, doğum gününü ve ayını tam olarak bilmedikleri için annesine temsili bir doğum günü düzenlediklerini belirterek, ''Allah onu başımızdan eksik etmesin'' diye konuştu.

Atatürk'ü gördüğünü ve öldüğünü duyduğunu ancak tarihini tam hatırlamadığını dile getiren Ayşe nine, yaylalardaki göçebe hayatını anlattı.

Uzkar, çocukları ve torunlarının ısrarı üzerine doğum gününde kısa bir türkü de okuyunca alkışlandı.