Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile Gaziantep’te okuma-yazma bilmeyen kadınlara yönelik ücretsiz okuma yazma kursu düzenleniyor.
Merkez ve ilçelerde her kesimin ücretsiz kurslardan faydalanarak meslek sahibi olmalarını sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK), bu kapsamda kadınların okuma-yazma öğrenmesi için okur-yazarlık kursu açtı.
20-66 yaş aralığındaki kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, kadınlar kelimeleri heceleyerek başlıyor.
Okuma-yazma öğrenmenin heyecanı ve sevinci gözlerinde okunan kadınlardan bazıları kısa sürede öğrenirken, bazıları ise okumayı öğrendikten sonra farklı kurslara giderek meslek sahibi oluyor. Kursa gelen kadınlarınların bazıları ise köylerden geliyor.
Kursiyerlerden 58 yaşındaki Döne Geçkel öğretmenlerin onlarla yakından ilgilendiğini belirterek, okuma yazmayı kursta öğrendiğini söyledi.
48 yaşındaki Mehtap Kalkan da yaklaşık iki aydır kursa geldiğini ve okuma-yazmaya geçtiğini aktardı.
Okumanın yaşı başı olmadığını vurgulayan Kalkan, “Ben köyden geliyorum. Okuma-yazma kursu açıldığını duyunca hemen gelip kaydoldum. Bu yaştan sonra okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Önceden tek başıma dışarı çıkamazdım. Şimdi ise kimseye ihtiyacım yok. Bu kursun açılmasına öncülük eden Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Hatun Ezgi ise iki haftadır geldiği kursta okumaya geçtiğini belirterek, okuma-yazması olmayan kadınlara biran önce kurslara giderek öğrenmesini önerdi.
Emine Yalçın da çok mutlu olduğuna vurgu yaparak, “Çok güzel bir duygu. Keşke şimdiye kadar çabalayıp öğrenseydim” diye konuştu.
GASMEK’in 6 kurs merkezinde verilen okur-yazarlık kursu, 3 ay sürüyor. Haftada 3 gün ve 3 saat verilen eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.