Şahinbey Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, yıllar önce Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden Gaziantep'e göç eden 8 çocuklu İbrahim (65) ve Hamide Şengül (60) çifti, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızları Mehtap (26), Songül (23), Kader (20), Fatma (18), Ayşe (16) ve Sabriye Şengül'ü (14) okula gönderemedi. 

Aradan geçen zamana rağmen okuma isteklerinden vazgeçmeyen kız kardeşler, komşuları ve yakınlarının yardımıyla okuma yazmayı öğrendi. Ardından Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kayıt yaptıran kız kardeşler, ilkokul diploması almaya hak kazandı.

Kızların okuma azmini öğrenen Kaymakam Uğur Turan, aileyi evlerinde ziyaret ederek, kızların eğitimlerine devam etmeleri için maddi ve manevi her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti.

Kardeşlere diplomalarını veren Turan, şunları kaydetti:

"Kızlarımız azimleriyle birçok insana örnek olacaklar. Onlar okuyamayan kız çocukları için önemli bir örnek. Kendilerini kutluyorum. Bundan sonraki eğitim hayatları boyunca kendilerine her türlü yardımı yaparak hedeflerine ulaşmaları için elimizden gelen desteği vereceğiz." 

Kız kardeşlerden Kader Şengül de ana okulu öğretmeni olmayı hayal ettiğini belirtti.

Özellikle kız çocukların okuması için böyle bir hedef seçtiğini vurgulayan Şengül, "Zamanında okuyamadım ama kesinlikle yılmadım ve sonunda ilk diplomamı aldım. Artık vazgeçmek yok" ifadelerini kullandı.