Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ticaret ve sanayisiyle övülen Gaziantep’in gerçek gücünün girişimci insanları olduğunu belirtti.

Bartık, ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht’in ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gaziantep ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin son yıllarda artışa geçtiğini söyledi. Uzun mesafe nedeniyle olması gereken ticaretin yapılamadığını ifade eden Bartık, “Artık mesafeleri kısaltıyoruz. ABD ile aramızdaki ticari ilişkilerde son yıllarda önemli artış var. Geçen yıl ABD’ye şehrimizden 230 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Önceki sene bu rakam 211 milyon dolardı. Bu yılın 8 aylık diliminde ise 189 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, geçen yılın ihracatını geçeceğimizi gösteriyor” dedi.

Bartık, ikili ilişkilerle ticareti artırmak istediklerini vurgulayarak, küçük rakamlarla büyük skorların yakalanamayacağını, bunun için ABD ile ticari ilişkilerin daha da artırılması gerektiğine dikkati çekti. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokmak için ABD gibi güçlü ülkelerle ticareti artırmak gerektiğinin altını çizen Bartık, şöyle devam etti: “ABD ile ticari ilişkileri geliştirmek için müşterek yatırımlar yapmamız lazım. Türkiye’nin doğu, güney ve kuzeyinde büyüme potansiyeli var. Bu nedenle Amerikalı şirketleri bu bölgelere yatırıma davet ediyorum. Ticaret ve sanayisiyle övülen Gaziantep’in gerçek gücü girişimci insanlarıdır. Girişimci fabrikası olan kentimizde birbirinden farklı çok sayıda alanda yatırımlar mevcut. Görev süreniz boyunca Gaziantep’in farkını daha iyi göreceksiniz.”

ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ise Adana’dan sonra ikinci ziyaret ettiği şehrin Gaziantep olduğunu söyledi. Gaziantep iş dünyası hakkında bilgi alan Specht, uzmanlık alanının ekonomi olduğunu belirterek, “ABD ile Gaziantep arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz” dedi.