Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in yalnız başına gelişmesi yeterli olmadığını, bölgenin de gelişmesi gerektiğini söyledi.

Bir radyo programına katılarak projelerini anlatan GTO Başkanı Eyüp Bartık, ‘Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’ adı altında Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya, Kilis ve Osmaniye'nin ticaret ve sanayi odalarını bir araya getirdiklerini belirtti. Bu platformun 3 ayda bir farklı bir ilde buluştuğunu dile getiren Bartık, her toplantıda farklı bir konuyu ele aldıklarını ifade etti. Gaziantep’in yalnız başına gelişmesinin yeterli olmadığını vurgulayan Bartık, “Gaziantep birçok alanda gelişti, gelişimini sürdürüyor. Gaziantep’in yalnız başına gelişmesi yeterli değil, bölgenin de gelişmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Bu projeyle şehirlerimiz karlı olacak.” dedi.

“Dünyaya kendimizi anlatmaya çalışıyoruz ama daha komşularımızı yeterince tanımadığımızı gördük” diyen Bartık, “Gaziantep’in öncülüğünde 7 şehrin oda başkanlarını bir araya getirdik. Şehirler arası gidip gelmeler arttı, insanlar birbirini daha iyi tanıdı. 1,5 yıldan beri proje için çalışıyoruz. Odalar arası müşterek işler yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.