Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hep birlikte bu oyunları da bozacağız. Türkiye'de, bu coğrafyada operasyon yaptırmayacağız inşallah. Çanakkale ruhu demek, vatan için, Cumhuriyet için, geleceğimiz için en güçlü şekilde mücadele etmek demek" dedi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesince Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen "Şehitleri Anma" programına katılan Şimşek, yakın coğrafyada yüz yıl önce oynanan oyunların yeni sahnelerinin canlandırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Birlik beraberlik içerisinde, etnik ve mezhep eksenli fitneye geçit verilmeyeceğini dile getiren Şimşek, bu tehditlerin ancak Çanakkale ruhuyla bertaraf edileceğini söyledi.

Çanakkale ruhunu anlamanın önemine değinen Şimşek, Türkiye'nin yakın coğrafyada ve içindeki terör nedeniyle çok önemli tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tehditleri ancak Çanakkale ruhuyla aşabiliriz. Ancak hep birlikte, topyekun, birlik beraberlik içinde olursak bu sorunları aşarız. Bu güzel ülkemizi ileriye çok daha ileriye hep birlikte taşırız inşallah. Çanakkale ruhu deyince şunu anlamak lazım. O günün Osmanlı coğrafyası biliyorsunuz çok geniş, dört bir köşesinde birçok milletten, birçok etnik gruptan insanlar bir ideal uğruna Çanakkale'de büyük bir mücadele verdiler. Bizler de onların torunları olarak bugün bu yakın coğrafyamızda yüz yıl önce oynanan oyunun yeni sahneleriyle karşı karşıyayız. Hep birlikte bu oyunları da bozacağız. Türkiye'de, bu coğrafyada operasyon yaptırmayacağız inşallah. Çanakkale ruhu demek, vatan için, Cumhuriyet için, geleceğimiz için en güçlü şekilde mücadele etmek demek. Etnik veya mezhep eksenli hiçbir fitneye geçit vermemek demek."

Şimşek'in konuşmasının ardından Şahinbey Belediyesi mehteran ekibi gösteri yaptı.

Çanakkale Savaşı'nın da canlandırıldığı programı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile çok sayıda vatandaş izledi.