Önceki gün AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Türkiye'nin ikinci en uzun adamı Ramazan Karageyik, Başbakan'ın kendisine babalık şefkati gösterdiğini söyledi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi beldesinde yaşayan 2 metre 33 santim boyundaki Karageyik, AK Parti Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'ı ziyaretinde uzun boyuyla dikkati çekti.

Mardinli Sultan Kösen'den sonra Türkiye'nin en uzun ikinci insanı olan Karageyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce Başbakan Erdoğan'ın desteğiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde işe başladığını ancak seçim öncesi işine son verildiğini söyledi.

 Konuyu seçimin ardından Fatma Şahin'le paylaştığını anlatan Karageyik, şöyle devam etti:

"Beni görevime verdi ama belediyenin özel bir şirketinde işe başlatıldım. Oradaki maaş, sağlık giderlerimi karşılamıyor. Günlerce düşündüm, geceleri uyuyamadım, eski işime dönmenin planlarını yaptım. Bu konuyu Başbakan'a iletmeye karar verdim. Referansım Başbakanım olduğu için onunla görüşmek istedim. Grup toplantısına katılmaya karar verdim. Konuyu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a ilettim. Sağ olsun bizi grup toplantısına yazdırdı. Gittim, grup toplantısına katıldım. Vekilimiz, beni Başbakan'ımla görüştürdü. Kendisine teşekkür ediyorum. Rahatsızlığımı Başbakanıma ilettim. Tekrar işime dönmek istediğimi ifade ettim. Başbakanımız, Tayyar'a 'Fatma hanımı ara, eski işine alınsın' dedi. Kendisinin de arayacağını söyledi. Allah, Başbakanımızı başımızdan eksik etmesin. Bana bir babalık şefkati gösterdi."

Karageyik, hipofiz hastası olduğunu, hormonlarının düzensiz çalıştığını belirterek, bu nedenle sürekli kontrol altında olduğunu kaydetti.

Tedavi için sürekli değişik hastanelere gitmek durumunda kaldığını, maaşıyla sağlık giderlerini karşıladığını kaydeden Karageyik, Başbakan'ı çok sevdiğini, ikinci kez kendisine destek verdiğini için çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.