Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kırsal mahallerde yürütülen çalışmaları denetledi.
Başkan Şahin, merkezdeki çalışmalar ile birlikte mahalle statüsüne geçen köylerdeki çalışmaları yerinde inceledi. Hizmetleri yerinde gören Başkan Şahin, Rumkale’ye giden yoldaki genişletme çalışmalarını da denetledi.
"Köy yollarına ilk kez sıcak asfalt yapılıyor"
Yol ve suyun medeniyet olduğunu, bu anlamda vatandaşın yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını belirten Şahin, Bilek-Rumkale-Kamışlı arasında yol çalışmalarını inceledi. Bu akstaki yolun çok önemli olduğunu ve 3 belde ile 56 köyü ilgilendirdiğini aktaran Şahin, “Biz buraya ilk defa sıcak asfalt çalışması başlattık. Köy yollarına ilk defa sıcak asfaltı biz yaptık. 45 günden buyana çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımıza ve bölge halkımıza hizmetlerimiz devam edecek” dedi. Bilek-Rumkale arasındaki yolu yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Şahin, bu çalışmalarda vatandaşların yüksek memnuniyeti ile karşılaştıklarını söyledi. Bu bölgenin kendileri için çok önemli olduğunu anımsatan Başkan Şahin, aynı zamanda turizm ve çiftçiler açısından da önemli olduğunu kaydetti.
"Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Çalışma arkadaşlarıyla birlikte 2019 yılına kadar vatandaşa verdikleri tüm sözleri tutacaklarını ve yerine getireceklerini bildiren Şahin, “Allah’ın izni ile halkımıza verdiğimiz sözleri görevimiz içerisinde yerine getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Şahin, yoldan geçen sürücülerin de görüşlerini alarak memnuniyetlerini sordu. Daha sonra şehir merkezinde tek yönlü cadde ve sokakları da inceleyen Şahin, burada da vatandaş ve sürücülerin görüşlerini dinledi. Vatandaşlardan gelen memnuniyetlerden doğru bir çalışma yapıldığını ifade eden Şahin, bisiklet yolu ile taksi duraklarında yapılan çalışmaları da yerinde gördü.