Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik simülatörlü forklift operatörlüğü kursuna katılan ve kursu başarıyla tamamlayan bayanlar istihdam edildi.
İstihdam edilen kursiyerlerin yanı sıra bundan sonraki süreçte de sanayicilerden gelecek forklift operatörü talebi doğrultusunda, GSO koordinatörlüğünde istihdama devam edilecek.
GSO, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, Gaziantep Teknopark, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, ve Sanlab Simulatör işbirliğinde yapılan forklift eğitimlerinde bayanlara teorik ve simülasyonlu uygulamalı eğitimler verildi.
Teorik ve pratik olarak yapılan, derslerde, forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinesi ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatıldı. Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştirildi.
Sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda mesleki eğitim vermeye devam edeceklerini kaydeden GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, oda olarak kentimizin ve ülkemizin büyümesi için hizmet üretmeye gayret gösterdiklerini söyledi.
GSO tarafından, sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla 7 bin metrekarelik alan üzerinde, ‘Mesleki Eğitim Kompleksi’ yapıldığını ifade eden Göncü, bayanlara yönelik forklift operatörlüğü kursunun da bu amacın başlangıcı olduğunu belirterek, “Kentimizin ve ülkemizin gelişmesi için gece gündüz çalışan sanayicilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Forklift operatörü bayanlarımızdan işe yerleştirilenlerin yanı sıra, yine sanayicilerimizden bayan forklift operatörü talebi olanlara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bayanların da istihdama katılmalarına büyük önem veriyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz“diye konuştu.