Şahinbey belediyesinde çalışan personele 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Önce Vatan’ isimli tiyatro gösterisi sergilendi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye bünyesinde çalışan personeller Çeled Uşaklar grubunca sahnelenen ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Önce Vatan’ isimli tiyatro gösterisini izledi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen Önce Vatan isimli oyunda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan halkın yazdığı destan anlatıldı. Darbe girişimi sırasında yaşanan gerçek olaylar ve kahramanlıklara da yer verilen oyunu izleyenlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkı sokağa davet etme görüntüsü de seyrettirildi.
"Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile darbeye göğüs gerdik"
Oyunu izleyen Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, oyunun ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da hainlerin Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve işgal etmek için darbe girişiminde bulunduklarını kaydetti. Türk milletinin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile darbeye göğüs gerdiğini dile getiren Tahmazoğlu, "Türk milleti, demokrasiden, milli iradesinden vazgeçmeyeceğini ortaya koydu. Maalesef ordumuzun ve polisimizin içerisine sızmışlar. Kendi silahımızla, uçağımızla, helikopterimizle bizim halkımızın üzerine ateşler açtılar" dedi.
"15 Temmuzu unutturmayacağız"
15 Temmuzu unutturmamak için bu oyunun sahnelendiğini anlatan Tahmazoğlu, "Bu tiyatro gösterisini şehidimizin yakınıyla izledik. Amacımız 15 Temmuz’da yaşanılanları daha iyi anlatabilmek, unutmamak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemize, milletimize sahip çıkmaktır. Çeled Uşaklar ekibi güzel bir tiyatro gösterisi sahnelediler. Bunları şehit yakınlarımıza izlettik. Allah, onlardan da razı olsun. Vatan olabilmenin bedeli şehitliktir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şehitlerimizin yakınları, onların bize emanetidir" diye konuştu.