Şehitkamil Belediyesi ve Başpınar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi işbirliğiyle Belediye personeline yönelik yapılan yangın tatbikatı ve ilk yardım eğitimleriyle ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi.
Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde yangın tatbikatına Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve MÖP Tesisi personelleri katıldı. Yangında ilk adımda yapılacaklar ve alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı eğitimde, teorik olarak verilen bilgiler yangın söndürme tatbikatıyla pratiğe taşındı. Başpınar Ortak Sağlık Birimi Yönetim Kurulu Başkanı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Serdar Çetgin, tarafından yangın nedir, yangın çıkış nedenleri, yangından alınacak önlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangın öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, yangın ihbarı ve yangınlara müdahale konularında belediye çalışanlarını bilgilendirildi. Tatbikatta çalan sirenin ardından belediye boşaltıldı. Belediye önünde toplanan personele yangınlara karşı yangın söndürme cihazları tanıtılarak, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Eğitimin ardından personele uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı. Verilen eğitimlerle tatbikatı başarılı bir şekilde uygulayan Belediye personelleri hazır hale geldi.
BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİLER
Tatbikat hakkında bilgi veren Başpınar Ortak Sağlık Birimi Yönetim Kurulu Başkanı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Serdar Çetgin, “Bugün ki tatbikatımızı 4 aşamalı olarak ele aldık. Buradaki arkadaşlarımız öncelikle çalınan siren ile birlikte acil durum toplanma merkezinde toplandılar. Daha sonra birim sorumlusu arkadaşlar kendi birimindeki arkadaşların mevcutlarında herhangi bir eksikliğin olup olmadığı konusunda sayım yaptılar. Daha sonra eleman eksikliği bulunan birimimizde ki eksik olan arkadaşımızı kurtarılmasıyla ilgili kurtarma ekibindeki arkadaşlar tarafından kurtarıldı. Daha sonra ilk yardım bilen arkadaşlarımız yaralıya müdahalede bulundu. Tatbikatımız son olarak yangın söndürme tatbikatıyla devam etti. Yangın tüpleriyle hangi yangına nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler verdik. Arkadaşlarımız tatbikatı başarılı bir şekilde yerine getirdiler” dedi.
"TATBİKAT VE VERİLEN EĞİTİMLER OLUMLU GEÇTİ"
Çetgin, tatbikata katılan belediye personelleri ise tatbikatın kendileri açısından olumlu geçtiğini belirterek, “Bugün düzenlenen tatbikat bizler açısından gerçekten çok olumlu geçti. Çünkü bizler zaman zaman bu tür yangın olaylarıyla karşılaşıyoruz ve yangın söndürme ve yaralıya müdahale etme konusunda doğru bildiğimiz şeyleri bu tatbikatla yanlış olduğunu öğrendik. Bugün ki tatbikatta yangın anında yapılması gerekenleri öğrendik. Yangın çıkan bölgede yaralı olup olmadığını güvenli bir şekilde tespit etmeyi ve hemen 110’a haber verilmesi konusunda bilgiler aldık. Bunun dışında yaralıya 112 gelmeden önce nasıl müdahale edileceği konusunda eğitimler aldık. Olay yerinde yangın tüpü bulunduğu takdirde yangına nasıl müdahale edeceğimizi öğrendik. Bu tür tatbikat ve verilen eğitimler bizler açısından olumlu geçti. Bu tür tatbikatların sık sık yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.