Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Işık, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
HDP'li bir milletvekilinin Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine katılmasının hatırlatılması üzerine Işık, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde terörün övülmesi, yardım ve yataklık edilmesinin affedilmediğini söyledi.

HDP'nin artık bir karar vermesi gerektiğinin altını çizen Işık, "Hiçbir demokrasi; şiddeti ve terörü övmeyi, cesaretlendirmeyi, desteklemeyi, yardım ve yataklığı kabul etmez. HDP ya demokrasiden ya da terörden yana olacak. HDP, söylemde demokrasiden, eylemde ise terörden yana. Artık HDP'nin net bir karar vermesi ve duruşunu netleştirmesi lazım. Siz 29 masum insanın canına kasteden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz. Bunun gibi sayısız örnekler var ve bu artık milletin sabrını taşırıyor" diye konuştu. 

- "HDP'nin gideceği bir yer kalmadı"

Işık, bu coğrafyadaki insanların bin yıldan daha fazla kardeşçe yaşadığını hatırlattı.

Bu topraklara fitne ve ayrılık tohumu ekmeye çalışanların en büyük tokadı milletten yiyeceğini vurgulayan Işık, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Devamında ise ülkemizin birliğini, beraberliğini savunan her kurumdan yerler. Bu konuda HDP'nin mutlaka bir karar vermesi gerekiyor. Artık bu aşamada HDP'nin gideceği bir yer kalmadı. Ya tavrını demokrasiden yana koyacaklar ya da teröre 'dur' diyecekler. Bu çukurlar, ülkenin birliğine, beraberliğine ve demokrasisine karşı kazılmıştır. Bu tehdit demokrasiyedir. 'Ben halktan oy aldım, aldığım oyun hakkını vermek için demokrasiden yana olmak zorunda olmalıyım' veya 'ben teröre teslim oldum, bizi Kandil rehin aldı, başka yapacak bir işimiz yok' diyecekler. Ona göre de artık demokratik hukuk devleti içerisinde yapılması gereken ne varsa yapılır."