Işık, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretinde, her gelişinde kentten büyük bir memnuniyet, mutluluk ve heyecanla ayrıldığını belirtti.

Gaziantep'in bölge kalkınmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Işık, "Bu da şehri sadece bölgenin değil Türkiye'nin merkezi noktasına doğru taşıyor. İnanıyorum ki Gaziantep yakında bir dünya markası olma noktasında iddiasını çok daha güçlü şekilde ortaya koyacak" diye konuştu. 

Işık, Gaziantep'te de üniversite sanayi işbirliğinin güçlenmesini istediklerini ifade etti.

Bir gazetecinin, "Meclis'te yolsuzlukları araştırmak için komisyon kuruldu. AK Parti tarafından komisyona üye verilmedi, nedeni nedir, ne zaman verilecek" şeklindeki sorusuna Işık, şöyle cevap verdi:

"Bu biliyorsunuz soruşturma komisyonu. Soruşturma komisyonu kurulduğu zaman Meclis'in kendi iç tüzüğünde her gruba düşen milletvekili sayısının 3 katı kadar isim önermek gerekiyor. Önerilen isimlerden o konuyla ilgili daha önce ihsası rey anlamına gelecek bir açıklama yapmış olmamak gerekiyor. Şu anda bildiğim kadarıyla gecikme, AK Parti'nin isim vermemesinden daha ziyade CHP'nin daha önce konuyla ilgili ihsası rey anlamına gelecek açıklamaları yapmış milletvekillerini önermesinden kaynaklanıyor. Bu gecikmenin de bir an önce CHP tarafından da diğer partilerde varsa eksiklik, onların da tamamlamasıyla komisyonun kurulacağını düşünüyorum. Orada AK Parti'den kaynaklanan bir gecikme yok."

- "İngiltere'deki şirket TÜBİTAK'ın raporunu teyit ediyor"

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ses kayıtları ve telefon görüşmelerinin TÜBİTAK montaj olduğunu söyledi ama 2 gün önce İngiltere'de bir şirket tarafından montaj olmadığı belirtildi" şeklindeki soru üzerine Işık, "Bir yanlışını daha düzelteyim. İki gün önce İngiltere'deki bir şirket montaj olmadığını söylememiş. Özellikle bu haber gazetede çıkınca arkadaşlara talimat verdim, 'şunu bir inceleyin bakalım' dedik. İngiltere'de bakıldı, o şirketin verdiği rapor TÜBİTAK'ın raporunu birebir teyit ediyor, 'evet bu montajdır, eklemeler vardır.' Sadece söylediği şu; sesler gerçek. Zaten seslerin gerçek olduğunu biz de söylüyoruz. Fakat seslerin keserek hece hece yapıştırıldığını söyledik, o da aynı raporu vermiş. Onun için raporun detayını yazmadı gazete. Sizin aracılığınızla seslenelim, o raporun lütfen tüm detayını gazeteye yazsınlar. O zaman bizim haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıkacak."

Şahin, ziyaret anısına Işık'a bakır işleme, Işık da Şahin'e cam ve seramik işleme hediye etti.