İpekyolu Kalkınma Ajansından (İKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı İKA'nın ev sahipliğinde yapıldı.
Karacadağ Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Ticaret Odasından yetkililerin katıldığı toplantıda, platform çalışmaları kapsamında yürütülen Akdeniz'den Mezopotamya'ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu Projesi'nin detayları konuşuldu.

Proje kapsamında Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman'da gastronomi ve mozaik rotası oluşturulacak.

İllere ait gastronomi ve mozaik değerlerinin tespiti, bunlara ilişkin ortak temaların belirlenmesi, tur rotasının hazırlanması, rotanın tanıtımı için görsel ve yazılı materyallerin hazırlanması ve illerdeki turizm paydaşlarının eğitimi planlandı.

İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan, projeyle uygulama bölgesindeki illerde turizm koridoru oluşturulacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Temel sorunları çözülmüş turizm değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım ve pazarlaması yapılarak bölgeye gelen nitelikli turist sayısında artış sağlanacak. Yeni istihdam alanları yaratılarak bölgelerin sosyo ekonomik gelişimine katkı sağlanacak. Ayrıca bölgenin bilinirliğinin, ziyaretçi sayısının, turizm gelirlerinin, özel sektör yatırımlarının, istihdam olanaklarının, turizmde katma değerin ve rekabet edebilirliğin arttırılması amaçlanıyor."