Orman ve Su İşleri Bakanlığı Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki kınalı keklik popülasyonunu artırmak, zirai mücadeleye katkı sağlamak ve av turizmini canlandırmak amacıyla 3 hektarlık alanda kınalı keklik ürettiklerini söyledi. 

Kekliklerin, tarımsal üretimi etkileyen zararlılarla mücadelede etkili olduğunu ifade eden Gözel, bir kuşun günde ortalama 2 bin süne yediğini dile getirdi. 

Gözel, kekliklerin doğal ortamlardaki sayılarının artırılmasının çok önemsediklerini kaydetti. 

Türkiye'de birçok ilde keklik üretim merkezi bulunduğunu hatırlatan Gözel, "Faaliyete başladığımız 2009'dan beri ülkemizde en çok keklik üreten istasyon olduk. Bu sene 20 bin keklik üreterek doğaya bıraktık. Ürettiğimiz keklikler 19 ilin dağ, ova ve bozkırlarına bırakıyoruz" dedi. 

Gözel, kuşların insanlardan uzak şekilde yetiştirildiğine dikkati çekti. 

Kekliklerin yabanıl özelliklerini yitirmesini istemediklerini anlatan Gözel, şöyle konuştu:

"Bu yıl kuracağımız tesiste keklikler daha yabani yetiştirilecek. Çünkü insanlara alışmalarını istemiyoruz. Dolayısıyla yeni kurulacak tesiste kekliklerin insanlardan daha izole şekilde yetişmeleri sağlanacak. Yumurtadan çıkan keklik 120 günde yetişkin hale geliyor. Yetiştirdiğimiz bu hayvanları mayıs- eylül arasında doğal ortamlarına salıyoruz.