Bülbülzade Vakfı dün gece yapılan darbe girişimine karşı yazılı açıklamalarda bulundu.
Bülbülzade Vakfı yaptığı yazılı açılamada, ‘‘Bugüne kadar ülkemizde yapılan tüm darbe girişimleri CIA ürünüydü. Bu kalkışma da FETÖ görünümlü bir Gladyo/CIA ürünüdür’’ dedi.
Bülbülzade Vakfı açıklamasında ‘‘ 15.07.2016 tarihinde gerçekleşen menfur girişim bir darbedir. Ama darbeden çok ülkemize, Türkiye’ye yapılmış topyekûn bir savaş ilanıdır.
Bugüne kadar ülkemizde yapılan tüm darbe girişimleri CIA ürünüydü. Bu kalkışma da FETÖ görünümlü bir Gladyo/CIA ürünüdür. Çok kapsamlı olarak hazırlandığını anladığımız bu kalkışma tüm halkımızın sivil toplum örgütlerimizin, siyasilerimizin, basın ve medya kuruluşlarımızın, emniyetimizin ve darbe karşıtı askerlerimizin karşı girişimi ile kadük hale getirilmiştir. Bu mücadele yerli olanlarla dün olduğu gibi emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri arasında geçmektedir. Bu direnişe katkı veren tüm insanlarımızı selamlıyoruz.
Uyarmak istiyoruz! Süreç bitmedi. Kalkışma devam ediyor. Duyarlılıklarımız en üst düzeyde, bilincimiz en açık şekilde sorumluluklarımızın başında olmamız gerekiyor.
Her an teyakkuzda ve meydanlarda olmak zorundayız. Bu kalkışma ve savaş ilanı kısa sürede atlatılsa bile kalkışma, girişim ve darbe çabaları küresel ve ulusal ölçekte bundan sonra da devam ettirilmeye çalışılacaktır. Tüm halkımızı sorumluluğa, en üst duyarlılıkta diri olmaya davet ediyoruz. Gün bugündür. Allah direnenlerin ve basiret sahiplerinin yanındadır’’ ifadelerine yer verdi.