Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleştirdiği “Dünya Barış Aşuresi Guinness Rekor Bulaşması” etkinliğine katkı sağlamak için Gaziantep’e gelen büyükelçiler Şahin’i ziyaret ettiler.
Aralarında Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Kongo Büyükelçisi Marcel Mulumba, Srilanka Büyükelçisi Amza Pakeer Mohıdeen, Vatikan 1. Müsteşarı Angelo Accattion’dan oluşan büyükelçiler heyeti Şahin’den Gaziantep ile ilgili bilgiler aldı.
Bu etkinlik ile gastronomi üzerinden dünyaya bir barış vermek istediklerini belirten Şahin, bu barış etkinliğine katkı veren büyükelçilere teşekkür etti. 21 Eylül Dünyü Barış Günü’nde aşureyi de barış diline çevirip dünyaya mesaj vermek istediklerini aktaran Şahin, “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Kentimizde 5 antik kent var. Bunlar Genç Hitit, Roma, Osmanlı, Selçuklu ve İslam Medeniyeti. Bu kentlere ait bütün eserleri bizim şehrimizde görebiliyorsunuz. Bu tarih zenginliğinin üzerine bir de gastoronomi zenğinliğini ekledik. Dünyanın 8. büyük mutfağı olmamız şehre ayrı bir farklılık katıyor” diye konuştu.
En büyük sıkıntının Suriye ve sınırdaki güvenlik sorunu olduğuna dikkat çeken Şahin, bunu da dünya ülkelerinin katkıları ile toplumsal bir barışa çevirmek istediklerini dile getirdi. Bu ortamda büyükelçilerin Gaziantep’e gelmesinin kendilerine güç kattığını işaret eden Şahin, “İnşallah bölgesel bir barış kararı alınırsa toplumsal barışı sağlamış oluruz. O zaman bu tarihi zenginliğimizi daha geniş bir biçimde ulusal boyutta gündeme taşıyabiliriz” değerlendirmesini yaptı.