Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip’e ikinci parkı yapıyor. Daha önce Karpuzatan Mesire Alanı ve Parkı’nı yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çamlık Parkı’nı Nizip’e kazandırıyor.
Devlet Demir Yolları’na (DDY) ait arazi Nizip Belediyesi tarafından kiralanıp daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı da projesini yaparak buranın park yapılmasına karar verdi.
Toplamda 40 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Çamlık Parkı’nın inşaat çalışmalarına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlandı. 2017 yılının sonlarına doğru yetiştirilmesi planlanan parkta yetişmiş ağaçlar korunacak ve yeni ağaçlar ilave edilecek. İçinde mesire alanlarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, mescit, sosyal donatı alanları ve büfeler de olacak.
Daha önce 56 dönüm üzerine Karpuzatan Mesire Alanı’nı Nizip’e kazandırdıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, “Bu Nizip ilçemize ikinci parkımız olacak. Burada vatandaşlarımızın sosyal aktivitelerini ve sosyal yaşamlarını önemsiyoruz. Nizip’e parkların yanı sıra diğer alt yapı ve üst yapı ile yol çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.
Karadağ, Nizip’te GASKİ olarak yoğun bir alt yapı çalışması ile içme suyu çalışmalarının bulunduğunu anımsattı.