Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, şehirde ihracat rakamlarının düştüğünü belirterek, “İhracat şampiyonu Gaziantep'te işler kötüye gidiyor.” dedi.

İl yönetiminin haftalık olağan toplantısında konuşan Köse, Gaziantep olarak kişi başına yapılan harcamalarda bin 497 TL ile Konya, Kayseri, Bursa ve Adana'nın yarısı ölçeğinde olduklarını kaydetti. Gaziantep'in bu 4 ilin yarısı kadar harcama yapmaya mahkum olduğunu kaydeden Köse, “Bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı. Atanamayan öğretmen sorununa da dikkat çeken Köse, Gaziantep'te de 7 bin ücretli öğretmenin hem yarı ücret hem de yarı SGK garantisiyle çalıştığını gördiklerini söyledi.

Şehrin düşen ihracat rakamlarına da değinen Köse, “Gaziantep'te ihracat verileri geçen yılın ocak ayına göre yüzde 7, şubat ayına göre yüzde 9,6 azaldı. İhracat şampiyonu Gaziantep'te işler kötüye gidiyor. Ülkenin iyi yönetilmediği, ekonomisinin iyi yönetilmediği bir süreçte, bundan daha iyi bir sonuç çıkabileceğini zaten beklemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ardından CHP Gaziantep milletvekili aday adayları il binasının balkonundan birlikteli pozu verdi.