Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Gaziantep ve Kilis illerinin işbirliğiyle kuruluş çalışmaları yürütülen ‘’Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ projesinde beklenen güzel haber geldi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘’Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’’nin kuruluşuna onay verdi.
GSO öncülüğünde, Kilis Valiliği, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Polateli-Şahinbey Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği ile müştereken yürütülen çalışmalar sonucunda ‘’Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’’nin kuruluş işlemleri tamamlandı, ilgili bakanlığın onay vermesiyle de resmen kurulmuş oldu.
Gaziantep ve Kilis sınırında ortaklaşa yapılacak Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, 35 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. İlk etapta Kilis ilinde 14 milyon 300 bin metrekarelik alanda başlatılacak yeni OSB, 6’ıncı bölge teşviklerinden yararlanacak.
Türkiye’de iki şehir arasında kurulması açısından bir ilke imza atılan Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, yatırım alanı sıkıntısı çeken Gaziantep sanayisine genişleme imkanı sağlayacağı gibi Kilis ilinin kalkınmasına ve sanayisinin gelişmesine ivme katacak.
Ayrıca, Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ve otoyol bağlantısının gerçekleştirilmesi ile birlikte İskenderun Limanı’na ulaşım kısalacak, Gaziantep ve Kilis sanayicilerinin yanı sıra bölge işadamları zaman ve maliyetler açısından büyük tasarruf yaparak, rekabet üstünlüğü elde edecekler.
‘’Altyapı-üstyapı çalışmaları bitince yer tahsisi yapılacak’’
‘’Çılgın Proje’’ olarak adlandırdıkları bu projeyle ilgili müjdeyi kamuoyuyla paylaşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni sanayi bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ‘’İki şehrimize ve ülkemize, tüm sanayicilerimize hayırlı olsun. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlarımıza ve bakanlık teşkilatına, desteklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ederim’’ dedi.
Yönetim Kurulu Müteşebbis Heyeti oluşturulan yeni OSB’de ilk aşamada altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanacağını, ardından OSB arsalarının sanayicilere tahsis işlemine geçileceğini bildiren Konukoğlu, bölgenin altyapı-üstyapı inşaatları için gerekli olan parselasyon ve uygulama projelerinin tamamlanması ve belirli bir ilerleme kaydedilmesinden sonra arsa taleplerinin kabul edileceğini kaydetti.
Gaziantep OSB dolu olduğu için yatırım alanı sıkıntısı çeken sanayicilere fırsat sunmanın yanında yabancı yatırımcılara da açık olacağını belirten Konukoğlu, başlangıçta tekstil ihtisas olan yeni bölgenin uzun vadede tüm sektörlere açılmasının beklendiğini kaydetti.
Ayrıca diğer projeleri, Hassa-Dörtyol Tüneli’nin gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Konukoğlu, bununla ilgili proje ihalesine çıkılacağını bildirdi.
Hassa-Dörtyol Tüneli ve otoyol bağlantısı yapılınca; İskenderun Limanı’na ulaşımın Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’den 80 kilometreye ve Gaziantep OSB’den 110 kilometreye düşeceğine işaret eden Konukoğlu, böylece bütün bölgenin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’ndan dünyaya gönderilebileceğini, sanayicilerin ise zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet avantajı elde edeceğini vurguladı.
‘’Bölgemizdeki sanayicilerle birlikte kalkınmaya önem veriyoruz’’
GSO Başkanı Konukoğlu, Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB ile yatırım potansiyelinin daha iyi değerlendirileceği ve önemli istihdam imkanları doğacağını ifade ederek, ‘’Gaziantepli işadamları olarak, rekabetçi ve yenilikçi sanayi vizyonuyla geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de ‘kazan-kazan’ politikasıyla hareket ederek, bölgesindeki iller ve sanayicilerle birlikte hareket etmeye büyük önem veriyoruz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacaksak, el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Bunun için Bütün şehirlerimizin ekonomik ve ticari dinamiklerinin tamamını kullanarak, daha hızlı büyümesi gereklidir. Bu doğrultuda, bölgesel bir proje olan Şahinbey-Polateli Tekstil İhtisas OSB’nin kuruluşunu tamamladığımız için mutluyuz. Bu hayalimizin gerçekleştirilmesinde çok insanın emeği var, hepsine bir kez daha şükranlarımı sunarım. Yatırımlarından ve üretimden asla vazgeçmeyen Gaziantep, ülkemizin büyümesine güç katmaya, en büyük moral kaynağı olmaya devam edecektir’’ diye konuştu.