Gaziantep’in İslahiye ilçesinde demokrasi nöbetinin 20. gününde 5 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ile darbeyi protesto etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran halk, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. İslahiye Demokrasi meydanına toplanan yaklaşık 5 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto etti. 19 günde Demokrasi nöbeti vatandaşlar demokrasi meydanın doldurdu. İslahiye demokrasi meydanındaki demokrasi nöbetti tutanlar arasında Emekli Subay Çetin Yıldırım, "Bunların yaptığı çok kötü bir olaydı Allah Türk milletinin yüzüne baktı bu kalkışma kısa sürede bertaraf edildi Allah Cumhurbaşkanımızda yüzüne baksın bir devlet adamı kolay, kolay yetişmiyor. Cumhurbaşkanımız’a Allah çok uzun ömürler versin. Bazı insanlar tesadüfen kahraman olmazlar, bu Allah’ın takdiridir. Cumhurbaşkanımızda bu olayla birlikte halkın gönlerde büyük taht kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir kahramanlığa erişmiştir. Toplum her aşamasında her zaman hainler vardır. Ama üniformalı ama ünü formasız ünü formalı olmaları beni daha çok üzmektedir. Ünü formanın bir ağırlığı bir saygınlığı vardı. Ben onları hain olarak görüyorum. Onlar asla asker olmazlar haindir. Askerlik kutsal bir mekandır, askerlik peygamber ocağıdır, askerlik Mehmetçik yuvasıdır. Bunu yapanlar vatanına milletine kast eden vatan hainleridir. Çok olumlu ve yerinde buluyorum ve toplumda o hainlere meydanlara çıkarak, çok büyük tepkiler verdiler. Vatandaş meydanlara çıkmasaydı, bu hainlerin ne yapacağı belli olmazdı. Toplum başkomutanımızın emirlerine uyarak, meydanlara çıkarak bu hanilerin kötü emellerini bertaraf etti" dedi.
Demokrasi nöbetinde 15 Temmuz akşamında meydana gelen darbe girişimini ile ilgili şiirlerde yazıldı. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara halka tatlısı da ikram edildi.