Görmez, Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki Şeyh Muhammed Merkez, Abdülkadir Sökücü, Hacı Mehmet Ziylan, İnci Konukoğlu, İmam Çağdaş ve Bedriye Halil Yıldız camilerinin yanı sıra Oğuzeli Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun açılışlarını yaptı.
Açılışlarda konuşan Görmez, Gaziantep ziyaretinin çok verimli geçtiğini ve çok sayıda camiyle Kur'an kursu açtıklarını söyledi.

Acılar içerisinde kıvranan bölge coğrafyasından camilerin hiçbir zaman eksik olmamasını dileyen Görmez, "Allah, semalarımızı ezansız, camilerimizi cemaatsiz ve ibadetsiz, ibadetleri ise ihlassız bırakmasın" diye konuştu.

İnsanların dünyaya yeryüzünü imar etmek için geldiğini belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Ancak insanlar gönül dünyalarını imar etmezlerse, dünyayı imar edemezler. Gönül dünyamızı imar etmenin yolu da camilerimiz, mihraplar ve mabetlerimizdir. Camilerimiz, bizim gönül dünyamızı imar eden mekanlardır. Onun için Allah, şehirlerimizi, beldelerimizi mabetsiz bırakmasın. Allah, camilerimizde gönüllerimizi imar etmeyi nasip etsin. Camilerimiz sadece ibadet mekanları değildir. Camilerimiz, bilgi mekanıdır. Bizler burada Rabbimizi, birbirimizi sevmeyi öğreniyoruz. Birbirimizi seviyor muyuz? Bu noktada, notlarımız biraz zayıf. Bunları güçlendirmemiz lazım."

Aynı safta duran insanların birbirlerinden haberdar olması gerektiğini vurgulayan Görmez, "Hocalar, safları sıkı tutalım diyerek namaza başlar. Safla beraber ruhlarımızı kaynaştırmamız, gönülleri birleştirmemiz lazım" dedi.

Görmez, Abdülkadir Sökücü Camisi'nin açılışını yaparken duygusal anlar da yaşadı. Hayırsever iş adamı Sökücü ile bir anısını paylaşan Görmez, "Ben imam hatip okuluna kayıt olurken, Gaziantep'e geldim. Kayıt sırasında velisiz kayıt olamayacağım söylenince, hiç düşünmeden baba dostu olan Abdülkadir Sökücü'nün yanına gittim. O da iş yerini hemen kapatıp beni okula götürüp, velim oldu. Hatta fotoğraf çektirecek param olmayınca da götürüp fotoğrafımı çektirdi" dedi.