Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, gerçek Antep baklavası üretmenin usta yetiştirmeyle ilgili olduğunu belirtti. Baklavanın sırrının ustasında olduğunu vurgulayan Öztan, "Antep baklavası ustaları yetiştirmek ve onları eğitimden geçirmek zorundayız" ifadesinde bulundu.

Kullanılan malzemelerin, baklavanın kalitesinde önemli bir etken oluşturduğunu aktaran Öztan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin veya dünyanın neresinde olursa olsun üzerinde Gaziantep baklavası yazan bir yerden baklava aldığınızda tıpkı bu kentten almış gibi aynı lezzeti bulmak istersiniz. Elbette kullanılan malzemeler bu işin olmazsa olmazı ama bu işin usta boyutu var. Baklava ustası yetiştirmek zorundayız. Gaziantepli baklava markaları yanında bu işe üniversitelerimizin ve halk eğitim merkezlerimizin el atması gerekiyor. Eğitimli baklava ustası yetiştirmek önemli bir eksiği gidermek anlamına gelecektir. Standardı oluşturulan baklava gelecek nesillere eğitimli ustalarla aktarılması gerekiyor."

 Öztan, Gaziantepli ustaların meslek sırlarını bugüne kadar yetiştirdikleri elemanlara aktardıklarını vurguladı.  

Yeni baklava ustalarına sertifika verilmesi gerektiğini kaydeden Öztan, "Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği olarak biz bu çalışmanın içerisinde yer alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) baklavanın standardının belirlendiğini aktaran Öztan, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonra Gaziantep baklavasının Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde aynı lezzette üretilmesini sağlamak zorundayız. Bunu da ancak Gaziantepli baklavası ustalarıyla başarabiliriz. Eğitimli ustalar yetiştirmek ve bunları sertifikalandırmak zorundayız. Üniversitelerimizin gastronomi bölümlerinde Gaziantep baklava ustası yetiştiren bölümler açmalıyız.