Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aynı evde yaşayan 3’ü kardeş biri kuzen 4 engelli gencin hayallerini gerçekleştirdi.
Nizip’in Eren köyünde harabeyi andıran ve kırık dökük eşyalardan oluşan gecekonduda yaşayan Polat ailesine Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, 4 ferdi engelli olan Polat ailesinin dramına son verdi.
Harabeye dönmüş iki küçük odadan oluşan evlerinde adeta hapis hayatı yaşayan Emine, Zeynep ve Hüseyin Polat kardeşler ile kuzenleri Gül Polat artık kendi imkanları ile sokağa çıkıp gezebilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla harekete geçen Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve ekibi, engelli gençlere akülü araç ve tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
Yardım paketleri de verilen ailenin sorunlarının çözümü için ziyarete eşlik eden Nizip Kaymakamı Harun Sarufakıoğulları ile de görüşüldü.
Kaymakam Sarufakıoğulları bu konuda elinden geleni yapacağının müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de aileye destek sözü verdi.
‘‘Büyükşehir belediyesi bizim hayallerimizi gerçekleştirdi’’
Polat ailesini evlerinde ziyaret ederek tekerlekli sandalye ve akülü aracı veren Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir ilk olan dairelerinin engellilere yönelik hizmetlerine devam edeceğini söyledi.
Şahin’in talimatları ile engellilere sahip çıktıklarını belirten Çelebi, “Başkanımız bakanlığı döneminde de başkanlığı döneminde de hep engellilere yönelik çalışmalar yapmıştır. Şu anda da devam ediyor. Biz de daire olarak onun talimatları ile hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Polat ailesinin engelli gençleri de işi olmayan ve günlük işlere giden babalarının alım gücü olmadığı için büyük zorluklar yaşadığını, annelerinin de sürekli kendilerini kaldırmaktan bel fıtığı olduğunu ve zaman zaman ayağa kalkamaz duruma geldiklerini söylediler.
En büyük hayallerinin kendi imkanları ile sokaklarda gezebilmek olduğunu belirten engelli gençler, “Büyükşehir Belediyesi akülü araç ve tekerlekli sandalyelerle hayallerimize kavuşmamızı sağladı. Kaymakamlık da eğitimimiz için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Bize destek olanlara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Umarım diğer hayallerimiz de gerçek olur” diye konuştular.