Şehitkamil Belediyesi, bedensel engelli olan Uğur Bulut ve çocuk felcinden dolayı engelli olan Gülsüm Meryem Tataroğlu’nu evlerinde ziyaret ederek tekerlekli sandalye hediye etti.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli vatandaşları hayata bağlamaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye devam ediyor. İhtiyaç duyan her engelli vatandaşa, akülü tekerlekli sandalye hediye etmeye devam eden Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası ekipleri, son olarak Zeytinli Mahallesinde ikamet eden yaklaşık 6 ay önce geçirdiği diyabet (şeker hastalığı) rahatsızlığından dolayı yürüme engelli olan 28 yaşındaki Uğur Bulut’u evinde ziyaret ederek yakından ilgilendi. Bir süre Bulut ile sohbet eden ekipler, getirdikleri akülü tekerlekli sandalyeyi takdim ettiler. Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bulut, ilk turu mahallesinde attı. Bulut, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun hediyesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce şeker hastalığından dolayı rahatsızlık geçirdim ve kısmi felçlik geçirdim. Bundan dolayı yürüme engelli oldum. Maddi imkansızlıklardan dolayı akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacım vardı. Komşularımın getirdiği tekerlekli sandalye ile idare etmeye çalışıyordum. Şehitkamil Belediyemizin bizler için akülü tekerlekli sandalye dağıttığını duydum ve istekte bulundum. Belediyemiz Gıda Bankası’ndan ekipler gelerek, yaptıkları incelemeler sonucunda akülü tekerlekli sandalye almaya hak kazandım. Bugünde sağ olsunlar akülü tekerlekli sandalyeyi getirdiler. Allah Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’ndan razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” dedi.
‘‘Bundan sonra hayatım daha güzel bir şekilde geçecek’’
Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası ekipleri daha sonra, Özgürlük Mahallesi’nde ikamet eden ve çocuk yaşta geçirmiş olduğu çocuk felcinden dolayı engelli Gülsüm Meryem Tataroğlu’nu anne evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ekipler, getirmiş oldukları tekerlerli sandalyeyi Tataroğlu’na hediye ederken, tekerlekli sandalyesine kavuşan Tataroğlu ise, mutluluğunu annesiyle paylaştı. Daha önce koltuk değnekleriyle hayata tutunduğunu ifade eden Gülsüm Meryem Tataroğlu, “Daha önce koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyordum ve çok zorluk çekiyordum. Koltuk altım her zaman ağrıyordu. Bundan dolayı fazla evden dışarıya çıkamıyordum ve sıkıntı yaşıyordum. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun destekleriyle çok şükür tekerlekli sandalyeye kavuştum. Allah Başkanımızdan razı olsun bana bu kolaylığı sağladığı için. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra hayatım daha güzel bir şekilde geçecek. İki tane çocuğum var onlarla daha iyi ilgileneceğim” şeklinde konuştu.
‘‘Kızımın mutluluğu beni duygulandırdı’’
Gülsüm Meryem Tataroğlu’nun annesi Leyla Düşkün ise, “Kızım daha çocuk yaşta geçirmiş olduğu bir rahatsızlıktan dolayı felçlik geçirdi ve o günden beri yürüyemiyor. Maddi imkansızlığımızdan dolayı kızıma tekerlekli sandalye alamıyorduk. Yıllardan beri kızım koltuk değnekleriyle idare etmeye çalışıyordu. Sağ olsun Belediye Başkanımızın destekleriyle çok şükür kızım tekerlekli sandalyesine kavuştu. Allah devletimizi hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin. Kızım bundan sonra tekerlekli sandalyesiyle hayata tutunacak. Bu hizmetlerinden dolayı Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.