Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki gösteren vatandaşları yalnız bırakmadı. Demokrasi Meydanını dolduran on binlerce vatandaş ile birlikte ‘demokrasi nöbeti’ tutan Fadıloğlu, “Başkumandanımız bize ‘evlerinize dönün’ diyene kadar bu meydanlarda kalmaya devam edeceğiz” dedi.
Sonuna kadar mücadele sürecek
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Demokrasi Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla omuz omuza verdi. Ellerindeki Türk Bayraklarıyla meydanları dolduran vatandaşları yalnız bırakmayan Fadıloğlu, mücadelenin sonuna kadar süreceğini söyledi. Başkan Fadıloğlu, Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘evlerinize dönün’ talimatı alana kadar meydanlarda nöbet tutmayı sürdüreceklerini söyledi.
Kendini bilmez bir gurup, demokrasiyi kesintiye uğratmak istedi
Hainlerin emellerine ulaşamadığını ve ulaşamayacağını dile getiren Fadıloğlu, “15 Temmuz akşamından beri tüm hemşehrilerimiz ile birlikte Demokrasi Meydanında nöbetine devam ediyoruz. Tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Allah’ın ve halkımızın sayesinde hainler emellerine ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar.Mevcut idarecilerimizle daha nitelikli bir ülkeyi inşa edebilmek adına elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Fakat bu düzen içerisinde kendini bilmez bir gurup, bu memlekette demokrasiyi kesintiye uğratmayı istedi. Allah’a şükür, sağduyulu askerlerimiz, emniyet güçlerimizin sayesinde ve burada görmüş olduğunuz gibi hem Gaziantep’te hem de Türkiye’nin her köşesindeki milletimizin vasıtasıyla buna kesinlikle müsaade etmedik, etmeyeceğiz de” şeklinde konuştu.
Ancak bizleri öldürürler, sonra bu topraklara hakim olabilirler
Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Rıdvan Fadıloğlu, halkla birlikte vatan toprağına ölene kadar sahip çıkacaklarını kaydetti. Fadıloğlu, “Cumhurbaşkanı Başkumandanımızın bize verdiği direktif doğrultusunda biz meydanlarda milletimizle birlikteyiz. Şehitlerimizin üzüntüsünü içimizde yaşıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Makamlarını ali eylesin. Eğer biz bugün burada hep birlikte huzur içerisinde bulunabiliyorsak bu, şehitlerimizin şehadeti sayesinde oldu. Diğer taraftan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere teşekkür ediyorum. Onların sağduyusu neticesinde bu meydanda ayrı gayri olmadan millet bilinciyle hep bir aradayız. Yıllardır özellikle FETÖ organizasyonunun bu memleket üzerinde hesaplarının olduğunu defalarca söylüyorduk. Fakat buna bir türlü inandıramadık. Bugün bütün vatandaşlarımız,FETÖ organizasyonunun yalnızca ülkeyi ele geçirmek adına değil; kendi askeri, askeriyenin tankı ile kendi vatandaşına eziyet eden bir düşünceye sahip olduğunu gördü. Dünyada böyle bir örnek görülmemiştir. Allah, bizi muhafaza eylesin. İnşallah bu durumun içerisinden huzur içerisinde çıkacağız. Başkumandanımız bize ‘evlerinize dönün’ diyene kadar bu meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Halkımızla birlikte bu topraklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Ancak bizleri öldürürler, ondan sonra bu topraklara hakim olabilirler. Buradaki her bir Türk vatandaşı, Türkiye’de yaşayan her vatandaşımız, sonuna kadar mücadele edecek. Allah’ın izniyle bu kutsal toprakları kimseye vermeyecek” diye konuştu.
Demokrasi Meydanında kurulan platformda halka seslenen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, konuşmasının sonunda on binlerce kişiyle birlikte İstiklal Marşını okudu.