Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca organize edilen Halaylar Grup Şampiyonasından çifte şampiyonlukla ayrılan Şehitkamilli sporcuları ziyaret ederek, şampiyona öncesinde büyük moral verdi.
Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca organize edilen 2016 yılı Kulüplerarası İl ve Bölge Şampiyonalarında 4 şampiyonluk kupası kaldırarak, büyük bir başarı elde eden yeşil-siyahlı oyuncuları Türkiye Şampiyonası hazırlıkları esnasında ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, genç kültür elçilerine kendileri için özel olarak hazırlanan madalya ve başarı belgelerini takdim ederek büyük moral verdi. Fadıloğlu, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan ve çok sayıda sporcu velisiyle birlikte Şehitkamilli şampiyonların yarışma performansını keyifle izledi. Halkoyunları Topluluğu çalışmalarında görev yapan oyuncusundan antrenörüne, müzisyeninden kostüm sorumlusuna kadar herkesin Gaziantep halk kültürünün gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması adına önemli görev üstlendiğini belirtti. Fadıloğlu, özelikle Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca organize edilen yarışmalarda yeşil-siyahlı oyuncuların Gaziantep’i başarıyla temsil ettiğini söyledi.
"ELDE EDİLEN TÜM BAŞARILAR MUTLULUK VERİCİ"
Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun gerçekleştirdiği tüm faaliyetlere büyük destek veren Fadıloğlu, ziyaret esnasında Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını yoğun tempoda sürdüren yeşil-siyahlı oyuncularla yakından ilgilendi. Genç şampiyonlara kupa, madalya ve başarı belgelerini verdi. Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Gaziantep halk oyunlarının tanıtılması ve bu kültürün doğru bir şekilde yaşatılması adına önemli çalışmalara imza atıyor. Yine topluluğumuzun il, bölge ve Türkiye Şampiyonası sahnelerinde elde ettiği tüm başarılar mutluluk verici. Gençlerimizin halk oyunlarımıza gönül vermesi bizim için ayrı bir mutluluk.Ümit ediyorum ki şampiyonlarımız Türkiye finalinden başarılı sonuçlarla ayrılacaklar” dedi.
"ŞAMPİYONLARDAN FADILOĞLU’NA BAŞARI SÖZÜ
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun Halkoyunları Topluluğunu ziyareti esnasında gerçekleştirilen kupa töreni sonrasında ekip arkadaşları adına Fadıloğlu’na teşekkür çiçeği takdim eden oyunculardan Gürkan Akay ve Nur Sena Seçkin, 10 -12 Haziran 2016 tarihlerinde Eskişehir ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında iki kategoride başarıyla ayrılmak istediklerini belirtti. Oyuncular, kendilerine büyük destek veren Başkan Fadıloğlu’na Gaziantep’i en iyi şekilde temsil edeceklerinin sözünü verdi.